tisdag 20 mars 2018

Blommande rosmarin ger ny energi




Svalt och ljust med panoramafönster

Utanför klubbhuset vid golfbanan på mitt jobb har vi haft rosmarin i stora krukor och blomsterbänkar under förra sommaren. Nu under vintern har både bänkar och krukor flyttats in i en tom restaurang där det är både svalt och ljust för växterna med stora panoramafönster ut mot golfbanan. Och nu blommar en av rosmarinbuskarna !





Tassar in och tankar doft

Rosmarinen har verkligen växt till sig och blivit som stora buskar. Jag brukar tassa in här ibland när jag varit till skrivaren och hämtat rapporter. Det är så påfyllande att dra med fingrarna och känna den ljuvliga doften - sedan är man redo att återgå till siffrorna igen.





Rosmarin och röda pelargoner

Det växer röda pelargoner mellan rosmarinplantorna. Det skall bli kul att se hur lådorna kommer att se ut i sommar när pelargonerna också kommer igång på allvar.





Klarar vintern i växthuset

Jag har alltid rosmarin i en zinkhink i köksträdgården under sommaren och övervintrar den i växthuset. Konstigt nog brukar den klara vintern trots köldgrader och kallväxthus.





Hoppas på blomning i år igen

I fjol blommade den för fullt när den fick komma ut i värmen i juni. Nu står det en ny rosmarin i växthuset och väntar på våren och sommaren. Det skall bli kul att se om den också blommar när den får lite sol på sig. Skall nog skotta mig ner till växthuset och kolla läget tror jag !





Massor av kryddor

Så underbart det ska bli när man får börja i köksträdgården igen. Håller på och planerar lådorna för fullt nu. Kommer att bli ännu mer blandning av ätbart och sommarblommor. Är ju ingen riktig odlare utan lägger mer vikt vid det estetiska.

Nu ryker jordgubbsplantorna som inte levererat de senaste åren till förmån för grönkål och ännu mer kryddtagetes. Och massor av kryddor naturligtvis. Kanske blir det även en hel låda full med dahlior. Blev så inspirerad av Gardenflows inlägg om sina vackra dahlior!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Rosmarin är en härlig krydda både att se på och dofta och framför allt i maten. Vet inte riktigt vad som hänt med min i år den har dött. Får väl införskaffa en ny.Så härligt att kunna gå och få lite kickar bara s¨där. Du har så stora och fina krukor på din tomt det är en fröjd att se det.
    Ha nu en fin mitt i veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Så härligt att gå in i ett rum med Rosmarindoft förstår att du tar chansen och tankar lite av den underbara doften.Jag brukar varje sommar se till att jag har en Rosmarin i vår trädgård i år ska även jag sätta den i en kruka.
    Dina fina bilder ger mig sommar längtan ännu mera men i går var det vårdagjämning så snart är vi där och tur är väl det.
    Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  3. Rejäla buskar av rosmarin. De vill man ju gärna behålla mellan åren. Vilket fint ställe du jobbar på.
    //Helene

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa