måndag 26 februari 2018

Ett steg närmare trädgårdsdrömmen
Sommaren avlägsen

Just nu känns sommaren väldigt avlägsen när den kalla vintervinden drar runt kroppen när man vågar sig ut. Var tvungen att vända på promenaden, böja ner ansiktet för vinden och streta hemåt innan kroppen helt stelnat ihop. Det såg så skönt ut när jag satt hemma och tittade ut, men fy så kallt det var.

Vägrar vinter

Jag vägrar att lägga ut vinterbilder, vill hellre frossa i riktigt somriga foton istället för att få känna på känslan av riktig sommar, solvarm värme och frodig växtlighet. Som finns där framme i framtiden inom räckhåll, men ändå så långt borta.

Längtar så

Längtar så efter kontakten med naturen, grönskan och Moder Jord. Som får mig att må så bra och känna harmoni och tillhörighet. Att få sjunka ner i en korgstol i ett lite dolt hörn av trädgården och bara vara lockar något oerhört. En kopp tee smakar aldrig så bra som i trädgården efter en rejäl ogräsrensning med jordsmak under naglarna. Att få vara nära det gröna livet.


Hur den här verktygslådan som förvandlats till en kryddlåda såg ut nygjord hittar du HÄR 


Livskvalité

Tänk vilken livskvalité det är att få gå ut i trädgården och klippa färska kryddor till middagsmaten. Eller bara gå förbi och stryka med handen och bara njuta av dofterna. Längtar.


Stenfontänen i bakgrunden framför växthuset.


Symboler med kärlek och harmoni

I min trädgård finns massor av symboler som hjärtan och änglar lite överallt. Kärlek och harmoni får gärna prägla trädgården. Det är den känslan jag får när jag kliver ut i min trädgård. Och det första jag alltid gör är att sätta på fontänen som med sitt stillsamma porlande förstärker allt annat i trädgården. Stillhet, harmoni och tystnad.

Stillhet och frid 

Änglarna finns inte bara i himmelen utan ock på jorden skulle man kunna säga. Ängeln i köksträdgården står stadigt på sin stenpiedestal varje säsong och tillför stillhet och frid. Tänk att hon hade ett hål under som passade precis in i skruven som satt på piedestalen som grannen langat genom häcken.


 


Trädgårdsdrömmen hägrar

Frukost i växthuset en lördagsmorgon och livet är fulländat. Känns som en hägring denna vintriga, kalla dag. Innan jag gick in idag var jag tvungen att ta en runda runt växthuset och kika in. Jag kände mig som ett barn på julafton som trycker näsan mot rutan och där innanför slås inbjudande klappar in på löpande band, livet pulserar och man vill bara kliva in och vara med.

Det är bara att härda ut kylan och all snö och en dag i taget är vi närmare trädgårdsdrömmen igen !

Ha det så bra alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Tack för en härlig sommarboost! Så välbehövligt nu, vintertrött och vårlängtig som jag är. Snart börjar mars, snart är vi där!

Mys inomhus och fortsätt sommardröm!
Kramar från Eva-Mari

♥Min Eden♥ sa...

Vilket härligt inlägg, jag behövde det där just idag <3

Maggan sa...

Tack för underbart härliga sommarbilder behövde den vitamininjektionen nu är det längtans tider efter detta ljuvliga som kommer framöver.Ha det gott/Margareta

Maribel sa...

Hej Isa!
Härligt med dina somriga bilder i den kalla vintern.
Ha det fint /Marika

Fingerbølla sa...

Det blir skjønt når sommaren kommer igjen. Deilige sommerbilder fra deg. Kram

Meta sa...

Det är rätt skönt att kunna få njuta av lite sommar som den var men man inte riktigt vet hur den blir. Tack för dina fina bilder både här och inläggen tidigare.
Ha det gott och njut värmen inne
Kram Meta

co coya sa...

Finast var det med klänningen mot de mörkröda tulpanerna. En lagom krock med kallt mot varmt. Kallt har vi och mycket mycket snö så vi får titta på dina härliga vårbilderHa en fin vecka/Monica
สล็อต ออนไลน์