söndag 25 mars 2018

Årets pelargon och lite annat från Nordiska Trädgårdar.
Alltid lika kreativa

Floristutbildarna brukar alltid vara påhittiga på mässan och årets monter var inget undantag. Man hade satt snittblommor i uppborrade böcker och kombinationen var både oväntat och kreativ. Dom hade fått överblivna böcker från ett bokförlag som dom hade tömt på blad och sedan fyllt med oasis.
En både oväntad och rolig idé !
Spar på allt

Insektshus kan ut se ut hur som helst och blir alltid ett kreativt inslag i trädgården samtidigt som man värnar om trädgårdens minsta. En trätunna liknande den på bilden hade jag i många år i trädgården tills den en dag gav upp och ramlade ihop i delar. De rostiga ringarna sparade jag dock och kanske kommer dom till användning till påsk. Har en idé och blir den bra kommer den i senare inlägg.


Pelargonträd

Alltså - har ni sett vilken imponerande pelargon ! Den är som ett helt träd och heter också Knapaträdet. Jag har skickat efter en stickling från odla.nu som står i köksfönstret på tillväxt och har fått sin första blomknopp. Skall bli riktigt roligt och se i sommar hur stort mitt pelargonträd blir !

Vill du se vilken pelargon som blev vald till Årets Pelargon på mässan - kolla HÄR ! Den fanns överallt på hela mässan och jag köpte med mig ett nytt exemplar hem - en riktig favorit !
Vill ut och rensa

Det var allt från Trädgårdsmässan för i år. Härligt med en riktig injektion trädgård - den lever jag länge på. Dessutom vann jag ett trädgårdsset i trädgårdsföreningens lotteri på hemvägen - och rensjärnet hoppas jag att jag kommer att få användning för i påsk, ser verkligen fram mot att påbörja årets ogräsrensning och nedklippning av gamla perenner.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Nu finns Trädgårdsfägring - en samlingsplats för nordiska trädgårdsbloggare, länka ditt inlägg du också ! DS.

2 kommentarer:

Team TrädgårdsFägring sa...

Hej,

För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram

D2 Bet sa...

Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag?


Royal1688