lördag 10 mars 2018

Arvegods från Nittsjö och vårens första tulpanchock
Rustik teeservis

Den här teservisen från Nittsjö i Rättvik har jag många minnen till. Den fanns i mina föräldrars hem under min uppväxt och det är många muggar tee som druckits ur dom här rustika muggarna tillsammans med barndomsvänner. Har för mig att det fanns en teekanna också i samma serie, men den kanske har försvunnit under årens lopp.

Rustik formgivning

Gillar den rustika formgivningen och att inte hela muggen är glaserad. Den har ett rejält öra att hålla i som jag uppskattar.  Tefatet är också lite annorlunda och har en helt egen design med hög kant som harmonerar mot assietten med en rand runt. Servisen heter Thomas Blå och är formgiven av Thomas Hellström. Me like.

Njuter varje morgon

Nu finns teeservisen i mitt hem och jag njuter varje morgon när jag dricker tee ur den. Skall nog göra en sväng in till Nittsjö när jag åker upp till Dalom nästa gång för att se vad dom har i produktion nu. Vet att dom har väldigt vackra blomkrukor också.


Vårens första tulpanchock

Maken slog till på vårens första tulpanchock under veckan - nu när det finns dubbla godingar i butikerna. Uppskattas mycket när man har ofrivilliga soffdagar. Tulpaner är läkande på alla sätt. Särskilt dom dubbla.


Ny kamera

Idag har jag testat min nya kamera. Har längtat länge efter en ny sedan jag tappade den gamla i golvet i växthuset i höstas och den aldrig mer blev sig lik. Samtidigt känns det som jag kramat ur den allt som går för jag fotar väldigt mycket.


Roligt att fota igen

NU är det roligt att fota igen och vilken skillnad. Har samma märke som tidigare - en Olympus E-M5 fast med mycket mer klös i. Den har bara stått där i butiken i flera år och väntat. Greppvänlig, lagom tung för mina leder och enkel att använda. Dessutom till halva priset och med väldigt bra zoomobjektiv.

Lång vinter = fin vår ?

Kikade på bilder från förra året i februari/mars och redan den 26 februari stod jag i växthuset och skolade om växter. I år kan jag vara glad om jag kommer in i växthuset den 26 mars istället pga all snön. Fast jag tror att är det en rejäl vinter så får vi också en varm och fin vår utan blåst och det har vi inte varit bortskämd med de senaste åren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Mette i hagebloggen Furulunden sa...

Veldig fint servise, og så hyggelig at det er et arvegods. Grattis med nytt kamera. Artig å ta bilder :)

Solstrimmor sa...

Tänk att den fortfarande är i så bra skick, det brukar vara mycket nagg i dem efter åratals tedrickande. För ett par år sen var jag till Nittsjö och de har mycket nytt, dottern köpte urfina tallrikar och skålar. Och jag vet precis vilka blomkrukor du menar.
Jag har tänkt på och undrat när makens tulpanchock skulle komma! Vilken man du har som lyhört prickar in precis rätt tillfälle att ge dig dubbelglädje! Fantastiskt vackra.

Ta hand om dig och nog blir våren och sommaren extrafina efter den här rejäla vintern!

Kramar från Eva-Mari

♥Min Eden♥ sa...

Tack Isa <3

co coya sa...

Veldig fint servise, og så hyggelig at det er et arvegods. Grattis med nytt kamera. Artig å ta bilder :)
สล็อต ออนไลน์

الصفوة جروب sa...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف
امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات