tisdag 27 mars 2018

Pelargoner överalltMånga sticklingar blev det

Det är lätt att slinta på knapparna så här års när abstinensen är stor efter små blomstrande vänner.  Jag slant rejält den här gången och klickade hem hela 21 sticklingar från olika sorters pelargoner från odla.nu.

Tänkte fylla upp växthuset rejält i sommar samt inreda en kär väns balkong så alla små plantor kommer nog till användning. Med alla andra pelargoner här hemma kan man nog säga att det är pelargoner i varje hörn just nu. Mest på mitt kontor och i köket där vi har många fönster och stort ljusinsläpp med bra förutsättningar för att driva upp små plantor innan det är dags för växthusvistelse.

Några i taget

Håller på och hämta mig efter en maginfluensa som slog till under helgen och då är det skönt att kunna ta hand om de små plantorna i mån av ork. Några stycken i taget blir dom omskolade till lerkrukor och jag kan vila mellan varven och ändå tanka lite trädgård.

Olika sorter

I den här vändan blev det både änglapelargoner, doftpelargoner och rosenknoppspelargoner. Prinsessan Filippa rosenknopp gick ju inte att motstå eftersom ett älskat barnbarn heter så. Dom pelargonerna var riktigt kraftiga och kommer att växa till sig snabbt.

Änglapelargonen Velvet Duett har jag haft tidigare och älskar den, liksom doftpelargonerna Orange Fizz och Cola. En ny bekantskap är däremot hängpelargonen Toscana Decora Stellena som skall få bästa hängplatsen i växthuset i sommar.
Jag har ju slintit på knapparna tidigare och för en del år sedan såg sticklingarna ut så här i juni.

Växte på sig

I september såg sticklingarna ut så här. Så dom kan växa till sig mycket på en sommar. Flera av dessa har jag kvar fortfarande som rosenknoppspelargonen Appelblossom och stjärnpelargonen Stjärn Fireworks Bicolor som är oerhört tacksam att ta sticklingar av.

Längtan är stor

Här har vi Velvet Duett i blommande tillstånd. Tidigare sticklingar längst upp till vänster och lite större plantor på bilden under.

Åhh - vad jag längtar tills det blir riktig vår och sommar igen ! Under tiden får man hålla till godo med att plantera om små sticklingar och så fröer till sommarens fröjder för att få jord under naglarna och insättning på må-bra-kontot!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

D2 Bet sa...

Tidigare sticklingar längst upp till vänster och lite större plantor på bilden under.


Royal1688