onsdag 28 mars 2018

Påskpyntat i växthuset
Högtidsstund i växthuset

Idag har jag äntligen haft en högtidsstund i växthuset och fixat till trädgårdsbordet med lite påskpynt. Visserligen var det en helt annan bild jag sett framför mig med en prunkande julros som ståtade i korgen och som hög och pampig skulle vara huvudnumret. Nu fanns det ingen julros i handelsträdgården utan det fick bli det som fanns. Narcisser, klöver och penséer. Inte så dumt det heller.

Kyliga nätter

I morse hade vi nästan 11 grader kallt här så det är ingen idé att sätta ut några växter. Istället får dom kampera i växthuset där det är riktigt varmt när solen ligger på dagtid. Hoppas nu bara att värmen dröjer sig kvar i muren nattetid så dom håller sig vid liv.
Tålig klöver

Jag tror inte klövern tyckte om att jag obarmhärtigt delade på den men jag hoppas den hämtar sig. Den brukar göra det och tål lite tuffa tag.

Huvudsaken man får uttrycka sig

Jag sparade ringarna till ektunnan när den kraschade efter massor av år av utomhusliv och nu fick jag användning för en av de rostiga ringarna. Jag gör det enkelt när jag dekorerar - det blir inte så mycket finlir eller avskalat och vackert. Nej, jag är mer personlig i mitt uttryck och det är själva skapandet som är det viktiga - att ha en stund av må-bra-utan-prestation.

Arvegods

Den söta lilla påskskålen med lock som kommer från mitt föräldrahem fick tillfälligt flytta in på bordet. Den fylls nog upp med godispåskägg och får flytta in till soffhörnet i påsk. En god bok och lite chokladägg när man myser under ullfilten är inte helt fel när kylan slår till när kvällen kommer.

Hon har följt mig genom livet

Min madonna är med på påskbordet som alltid. Tröttnar aldrig på henne. Inget bord utan henne. Och inget växthus heller. Hos min farmor och farfar när jag växte upp fanns det alltid madonnor i stora rummet på hyllan ovanför gungstolen och kanske betydde hon något för mig redan där och då som följt med genom livet.


Kruka på fot samt ägg på bordet kommer från Sofias Bod


GLAD PÅSK

Nu hoppas jag på riktigt fina dagar i påsk så man kan vara i växthuset och göra i ordning, gå långa promenader i solen och bara njuta. Åhhhh så skönt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och hoppas du får en riktigt trevlig påsk !
Kram/Isa

7 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Tack för ett inspirerande och fint inlägg! Jag har precis en sån där ring som jag sparat från en gammal ektunna, och nu fick jag ett fint tips! Idéer får man knycka...eller hur...? Så fint i korgen med växterna där också. Jag köpte ett par ståtliga julrosor på trädgårdsmässan i helgen. Tyvärr stod den ena för kallt över natten och blev ful, men den andra är fortfarande pigg!

Kram // AH

Isas Trädgård sa...

Blir jätteglad om du "knycker" idéen Anna Helena - det är precis det jag vill med mina inlägg !!
Hoppas du får en riktigt fin påsk !
Kram/Isa

Ronja Ryövärintytär sa...

Glad påsk :)

- Ronja -

http://valokuvailunlumous.blogspot.fi

GladiGrönt sa...

Vad fint du gjort det, du kan det där! Gulliga penseér!
Ha en fin påskhelg!/Monica

Solstrimmor sa...

Så fint du påskat i ditt älskade växthus. Hoppas du kan tillbringa lediga dagarna därinne, samla kraft och njuta!

Glad och god påsk önskar jag dig, inspirerande, fina och alltid glada bloggvän!

Kramar från Eva-Mari

Anita sa...

Hej Isa!
Vilken fin blogg du har och vilket vackert växthus! Hittade dig för att du länkat till TrädgårdsFägring. Det är härligt när man kan starta säsongen igen, även om man får hålla sig till växthuset eller som i mitt fall uterummet. Du har gjort ett så vackert och smakfullt arrangemang. Roligt med madonnan som följt dig genom livet.
Även här fortsätter de kalla nätterna även om det inte längre är tvåsiffriga minusgrader när jag stiger upp. Imorse var det "bara" minus 7. Någon gång ska det väl vända och vi får in milda luftströmmar.

Önskar dig en fin påskhelg!
/Anita

D2 Bet sa...

Gulliga penseér!


Royal1688