måndag 1 januari 2018

Kruksamlingar att inspireras avNu vill jag frossa

Den här tiden på året vill jag bara frossa i sommarbilder för att komma ihåg hur det kan se ut när det är sommar. Att den där ljuvliga världen verkligen finns på riktigt och väntar på oss där framme när mörkret och kylan äntligen släppt sitt krampaktiga grepp.

I dag har jag plockat fram ett antal bilder med kruksamlingar - älskar terrakottakrukor i alla möjliga utföranden, stil och form. Hoppas du skall bli inspirerad !
Harmoni runt krukan

Allt behöver inte vara krukor i en samling även om huvudpersonen är en vacker terrakottakruka. Harmoniserar allt så vackert som på bilden har man verkligen lyckats som i den här skånska trädgården.
Vackra krukor i Skåne

Vi fortsätter att hålla oss i Skåne - närmare bestämt i Helsingborg och Sofiero. Vackert utformade krukor kikar fram lite överallt.

Själfullt och patinerat

Patinerade slitna krukor med mycket själ går rakt in i hjärtat. Dessa godingar hade gärna fått byta boplats och flytta in framför växthuset.


Grönskande och vackert i franska gränder

I gränderna i Frankrike finns alltid massor av krukor. Tänk vad tom gränden skulle ha sett ut utan alla krukor med grönska. Så mycket bättre vi mår med något grönskande och vackert runt oss.
Tages samling

En kruksamling kan se olika ut. Tage Andersen på Gunillaberg sätter gärna sina vackra flätade krukor på pallar som står på rad. Maffigt, enhetligt och iögonfallande.

Ta det du har

Charmigt och personligt blir det däremot om man plockar ihop det man har hemma i trädgården och sätter ihop på stege, stol, bord och marken runt om. Inspirerande och kreativt hos smeden i Smedstorp.
Buxbom i kruka

Hos Henrik Valentin i Vitaby på Österlen hittar vi den här kruksamlingen. Buxbom passar lika bra i kruka som i rabatten. Dessutom kan man flytta runt den och ställa den där det passar för tillfället.
.När växthuset var nybyggt

Hemma framför växthuset samlades allehanda krukor en sommar när växthuset var nybyggt. Lobeliorna drev jag upp själv den sommaren och pelargonsticklingarna (i korgstolen) som skickats efter från odla.nu tog sig rejält under sommaren.
Terrakotta på balkongen

Här har man valt ett enhetligt tema med samma material i allt från lejonhuvud till alla krukorna i olika stil. Balkongen är fransk och bilden är tagen i början av maj. Nästan allt stod fortfarande kvar på balkongen när vi var där igen i början av november.
Dynamik i växthuset vid Sjöparken

I växthuset vid Sjöparken i Kumla finns sagolika krukor överallt och så snyggt ordnat. Här har man använt pallarna på ett helt annat sätt än hos Tage för att skapa dynamik.

Skulle kunna fortsätta inlägget hur länge som helst för lerkrukor talar verkligen till mig. Hoppas du  har fått inspiration till din egen krukträdgård. Kommer garanterat att återkomma med inlägg om andra krukor för de finns ju i rostigt material också och i zink.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Tack för underbara sommarbilder. De behövdes verkligen idag när det känns oändligt långt till vårvärme.
  Stor kram och GOTT NYTT ÅR!
  /E

  SvaraRadera
 2. Tack för ännu ett fint inlägg! Det känns avlägset med planteringar just nu när världen är inbäddad i snö och vinterkyla. Hoppas inspirationen kommer tillbaka även för mig och jag tackar dig för fina bilder och hoppfulla planer! Kram!

  SvaraRadera
 3. Krukker er bare et hit. Jeg er også stor fan af terracottakrukker. Ja, egentlig af krukker i det hele taget :-). Dejligt med inspiration og et strejf af sommer på årets første dag.

  Godt nytår!

  SvaraRadera
 4. Tack för dom, fick en stor dos inspiration av flera av bilderna!

  SvaraRadera
 5. Hej Isa!
  Fantastiskt vackra bilder, tack för inspiration.
  Allt gott för det nya året!
  /Marika

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Skönt att höra att det är fler som längtar efter vår, sol och värme. Hamnade på din blogg för att hitta lite inspiration, för till våren ska vi försöka skapa en egen lite trädgård vid vårt nybyggda radhus. Längtar så det skriker efter växtlighet. Får försöka överleva genom att läsa din blogg och söka bilder på grönska och blomster på nätet. Här hos mig är det meterhöga snödrivor...

  Tack för inspiration!

  / Amanda

  SvaraRadera
 7. Hej Isa!
  Ja nog blir man glad av dina inspirerande bilder, så vackra!
  Och tacksam att vi inte bor i ett evigt "Narnia". Men vår och sommar kunde gärna få börja tidigare.
  Gott Nytt 2018!
  Kram Kicki

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa