måndag 22 januari 2018

Vårlig installation på brickbordet i köket



Blir lycklig

De bedårande små primulorna hamnade till slut i vita krukor på brickbordet i hörnet av köket. Det blir maffigt när man ställer många tillsammans i liknande färgskala. Blir lycklig varje gång jag tittar på brickbordet. Det formligen sprutar av vår.




Favoritängeln

Ängeln i vitt utan ansikte är en riktig favorit som gärna dyker upp i olika installationer. Har massor av änglar och madonnor ute i trädgården och i växthuset. De tillför alltid en extra dimension med sin blotta närvaro. Dom inger ett lugn och sprider harmoni.





Enbart vita krukor

Jag valde enbart vita krukor till mitt brickbord för att hålla ihop färgsättningen. Den vita krukan på stora bilden har jag ropat in på Tradera och den kommer från Steninge. Den sorten letar jag ofta efter på antikmarknader och loppisar.  Den andra krukan är arvegods och kommer från Waldemarsudde - den klassiska krukan som prins Eugen formgav.




Hittar skatter i dikena

Hängde en gren som jag hittade i diket en dag när jag cyklade till jobbet ovanför fönstret. Den syns inte riktigt på bilden. Det hänger små flaskor i grenen med tulpaner.





Svältfödd på färg

Tänk att man kan bli så lycklig över lite färg så här års - känns som man är svältfödd efter en lång höst och vinter.





Snart är det dags att svida om - igen !

Nu fattas bara en hängande lampa att hänga i fönstret för det här hörnet är väldigt mörkt på eftermiddagen/kvällen. Till jul hade jag ett gammalt fönster med en ljusslinga som lyste upp. När tulpanerna och primulorna dalar är det dags att svida om på brickbordet igen - då är det dags för min växtbelysning att göra entré och att så årets första sådder. Mmmmmmmmmmm !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Jätte fint! Hittade inga vivor igår, men det blev en vit azalea istället:) Fast jag fortsäter att hålla ögonen öppna och spana efet vivor.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Hur lycklig kan man bli av ditt brickbord? Så inspirerande!
    I helgen ska jag åka till Slottsträdgården Ulriksdal och handla lite vivor och tulpaner.

    Efter jag kommenterade sist, för ett par inlägg sedan så såg jag att du hade taggat etiketten Fibromyalgi.

    Jag har oxå samma diagnos och även fast jag inte blir glad att du har samma så känns det ändå skönt att inte vara ensam :)

    Må gott!

    //Veronica

    SvaraRadera
  3. Nu var jag för snabb: Ensam; bland trädgårdsnördar ;)

    SvaraRadera
  4. Wao så fint bord med alla underbara växter. Så avis på dig. Kram Kamilla

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa