fredag 12 januari 2018

Ett krispigt inlägg om tulpanerTulpantid

Januari är tulpantid och tur är väl det - att vi kan frossa i krispiga ljuvliga knoppiga skönheter när längtan efter trädgård är som störst. Maken brukar överraska så här års med ett stort fång. Alltid lika uppskattat.
Kan se olika ut

Under årens lopp har buketterna sett lite olika ut. Maken har en förkärlek (som jag gärna delar) för dubbla sorter men de brukar inte finnas så här tidigt på säsongen.

Älskar de dubbla

Den här varianten med dubbla tulpaner var helt fantastisk för några år sedan - kronbladen var otroligt vackra och i växthuset i kylan på vårvintern stod den sig superbra.

Så vackert

Tänk att tulpaner har så många tillstånd som är vackra - hela vägen från det knoppiga stadiet till det totala förfallet.

Vågar visa upp sitt innersta

Den fransiga varianten är också himla vacker. Tror jag gillar tulpanerna som mest när dom börjar nicka lite och liksom vågar visa upp sitt allra innersta.

Tulpanens egen dag

På måndag är det dags igen för tulpanens egen dag - varje år den 15 januari. Då är det bara att frossa på i ljuvligheterna.

Totalt förfall

Avslutar dagens inlägg med det totala tulpanförfallet som också har något vackert över sig även om krispigheten för länge sedan försvunnit. Härlig tid vi har framför oss nu. Det ljusnar så smått dag för dag och krispiga tulpaner letar sig hem och förgyller våra hem.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. åh sikken nogen skønne store buketter... det ser nu noget flottere ud end de syv tulipaner jeg plejer at købe i supermarkedet. Jeg har ikke fået købt tulipaner i år endnu, for jeg har lovet mig selv at købe danske tulipaner... huhh ha, de er nok noget dyrere end dem jeg plejer at købe :-)

  SvaraRadera
 2. Ja äntligen kan man frossa i tulpaner! De dubbla är ju magiska...dina bilder är ljuvliga också!
  Ha en skön helg nu.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Tulpaner är ljuvliga från knopp till sista kronbladet faller. Jag gillar när de börjar svänga och dansa bångstyrigt. Läckra bilder som alltid och tack för påminnelsen att lyfta fram buketten från svala nattförvaringen.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa