tisdag 19 mars 2024

Våruställningen i Stadsträdgården - del 2

 

Trolskt, färgstarkt och dimmigt

De härliga färgstarka tulpanerna gör sig så bra mot den dimmiga och lite trolska bakgrunden i den stora rabatten på årets vårutställning i Stadsträdgården i Örebro. 




Tagit avstamp i historien

Årets utställning har tagit avstamp från historien vilket gav en extra dimension. Hela historien om hur Stadsträdgården kom till under tidigt 1900-tal fanns beskrivet i utställningen.






Av gamla drivhusfönster

Här har man byggt upp ett öppet växthus av de gamla drivhusfönstren som man förr använde i Stadsträdgården med en mysig planteringsbänk som döljer sig därunder. 





Vackra växtskyltar

Här är en av de fantastiska vackra skyltarna som man plockat fram ur gömmorna och tapetserat en hel långsida med. Så roligt att läsa den snirkliga vackra stilen om de olika växterna och kryddorna.  




Flera Magnolior

Det fanns även flera blommande Magnolior att njuta av - träd planterade i mjölkkrukor och stora urnor. 




Undrar om man fortfarande kan det ?

Charmig gammal vattenpump mitt bland alla vårblommorna med snart blommande kvistar i bakgrunden. Förr kunde man köpa tulpaner på lök i växthusen där man fick gå in och peka ut vilka tulpaner man ville ha - undrar om det fortfarande är möjligt. 




Njuter i solskenet

Tulpanerna var ändå dom som satte färg på hela utställningen och som sprakade i varje hörn - så härligt att få en försmak av vad som väntar oss inom en snar framtid. Hade inte haft något emot att få plocka av några av godingarna med hem. 

I dag skiner solen igen från en klarblå himmel även om natten varit kall och det mesta i trädgården fortfarande är fruset. Rycka ogräs i solrosängen och rostiga rosenrabatten går dock utmärkt så där har jag tänkt mig att tillbringa eftermiddagen och emellanåt sjunka ner i korgstolen som står strategiskt utplacerad i solskenet. Får nog plocka fram solglasögonen och njuta av eftermiddagsfikat i solen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa