onsdag 18 september 2019

Plock-ihop-bukett från trädgårdenStora maffiga buketter skulle jag plocka

Drömde redan i vintras om att plocka in enorma buketter solrosor till den jättestora vasen vi fyndade på IKEA-museumet och som pryder matsalsbordet. Trodde ju att solrosorna jag dragit upp skulle bli jättelika och maffiga, vilket dom naturligtvis inte blev. Vips var dom överblommade också och nu är det bara någon enstaka som fortfarande blommar.
Höga skall dom vara

Idag kände jag för att gå ut i trädgården och bara klippa till av det som fanns tillgängligt - blommande eller överblommat spelar ingen roll, allt platsar. Bara det är högt.
Får flytta in

Morten Korchrosen har jag sneglat på några dagar och idag klippte jag till och tog av en gren med ca 10 knoppar. Den är fantastisk när den blommar vilket jag hoppas att den vill göra även inne i rumsvärmen. Då kan jag njuta av den när jag sitter och pusslar vid matsalsbordet vilket har blivit en nygammal kärlek. Finns så fantastiskt vackra pussel nu för tiden med trädgård, orangeri och gamla engelska hus med halmtak.
Mycket att tänka på

I min bukett hamnade också jätteverbena, vippor av miscantusgräs, överblommad kransveronica och blomstermorot. Tänker varje sommar att jag vill ha massor av blommor på sensommaren/hösten att plocka stora maffiga buketter av och varje år är det samma sak. Jag får gå runt och leta även om jag just i år hade ett stort överskott av jätteverbena.

Dahliorna hamnade i kruka och blev inte så många att man kan plocka av till maffiga buketter - något att åter tänka på till nästa år. Fast till våren har jag nog glömt det igen för då är det så mycket annat att tänka på när allt skall igång igen och frösådder som skall passas.
Några kvistar från martornen fick också flytta in - både nyutslagna och överblommade.
Hösten kom tidigt i år

Underbart att blåsvädret gett sig och fullmånen vaggat iväg på nya äventyr för det är ingen bra kombination för en känslig kropp. Vi hade bara 3 grader varmt här i morse och maken hade frost på rutan på bilen så det har säkert varit frost i natt. Huuua - alldeles för tidigt.
Pusslar fram växterna

Här är en bild på ett av pusslen jag lagt i höst - så himla roligt. Och det finns massor med pussel med växter så kan man inte vara i trädgården av olika orsaker kan man i alla fall pussla fram växthus och blommor.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Fin bukett! Tycker så mycket om gräset med de röda vipporna. Har både hemma och i stugan men skulle vilja ha mer. Igår var jag hos en kompis som hade ett gigantiskt fång. Så vackert i höstsolen! Ja får nog bli en hög bukett här med. Dahlior och rosenskära är väl det som blommar mest hos mig. Mysigt med pussel. En kompis lägger ett med Stockholms gator då kanske man lär sig var de ligger också. Brukade ha ett framme till jul förut att pussla på lite då och då. Får nog återuppta det. Är ju kul!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig bukett! Jag har inte många blommor i trädgården just nu, lite trist för en bukett vill man alltid ha på bordet :)
  Pussel är kul...lite som korsord!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa