söndag 8 september 2019

Önskan gick i uppfyllelse, brist på krukor och för torrt i rabattenHärlig dag

Jag fick min önskan uppfylld idag med sol och klarblå himmel - underbart att slå upp pardörrarna till växthuset, sätta på CD-spelaren med avslappningsmusik samtidigt som fontänen porlade på framsidan. Morgonen startade med dimma och kylig luft när jag tog en morgonpromenad vid 7-tiden för att syresätta kroppen och komma igång - underbart det med. Trots att jag frös om händerna.
Häng i köksträdgården

Jag har hängt mycket i köksträdgården i dag och planterat om pelargonsticklingar som stått i små krukor hela sommaren. Nu har dom växt på sig och behövde lite mer utrymme. Köpte 5 krukor igår på Åsby Hem & Trädgård men hade egentligen behövt köpa många fler. Har alltid krukor hemma i fel storlek. Små terrakottakrukor har jag hur många som helst då jag ropade in en hel kartong en sommar på auktion.
Stora planteringsveckan

Det finns hopp om fler sköna dagar i trädgården den här veckan. Dessutom pågår den stora planteringsveckan på många handelsträdgårdar med olika rabatter den 7-15 september så jag hoppas på ett besök på handelsträdgården nära mig. Trädgårdsväxter i Bonsätter. 

Helt plötsligt gick det upp för mig att jag måste gräva bort kransveronican i långa perennarabatten för den blommar över för snabbt för att det är för torrt. Den vill stå fuktigt för att leverera optimalt. Jag gillar den och har försökt med flera olika sorter. Det är bara att inse fakta och leta upp någon annan hög växt som trivs bättre. Eller också får jätteverbenan flytta in i rabatten nästa sommar. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg at se nu, for her er helt gråt og det regner.
  Rigtig god dag.

  Klem, Lone

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lone !
   Tack snälla för din kommentar - idag regnar det här och är grått.
   Fick tanka ordentligt med trädgård i går så det räcker i dag också !
   Allt gott
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa