lördag 7 september 2019

Sommarrudbeckian blommar fortfarandeSåg så frodig ut

Hon fortsätter att leverera sommarrudbeckian jag ramlade över på Åbergs Trädgård i somras. Hade ingen aning om hur hon skulle blomma, bara att hon såg så frodig ut och full med lovande knoppar.
Varje blomma är en egen individ

Hon har verkligen överraskat mig och gör det fortfarande för varje blomma ser olika ut. Så roligt att välkomna nya skönheter varje gång man går trädgårdsrundan och "pratar" lite med henne.
Bjuder in henne igen

Hon kommer garanterat att få flytta in nästa sommar också. Har redan köpt fröer "Sahara" och hoppas driva upp livskraftiga plantor nästa vår om jag inte hittar henne nästa sommar igen i någon plantskola. Förstod på andra bloggare som försökt driva upp egna plantor att det tar tid innan hon blommar. Väl värt ett försök i alla fall.
Äntligen trädgårdstider

I går var det äntligen uppehåll under eftermiddagen, första gången på hela veckan, annars har regnet nästan vräkt ner i skurar varje eftermiddag så något trädgårderande har det inte blivit under veckan. Har skyndat ut och gått de vanliga rundorna men i går fick jag äntligen vara i trädgården och klippa ner överblommat och rensa lite - lycka !
Hotar med regn igen

Idag hotar dom med regn och åska igen så jag är så glad att jag kunde tillbringa några timmar i trädgården och fylla på må-bra-kontot i går. Betyder oerhört mycket för mitt mående att vistas i trädgården och klippa och rensa - det blir som en meditation för hjärnan till skillnad mot mitt jobb som kräver mycket hjärnkraft för att sy ihop månadsbokslut, prognoser mm. Tycker fortfarande att det är väldigt roligt efter snart ett helt yrkesliv - behöver det bästa från två olika världar för att få balans och stimulans.
Ta egna fröer

Skall nog prova att ta egna fröer från den här raringen liksom från blomstermoroten som också blev en av sommarens stora favoriter. Ser redan fram mot nästa års frösådder. Men först hoppas jag på bättre väder under söndagen så jag får gå ut i min älskade trädgård igen !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Vill du läsa fler inspirerande trädgårdsbloggare kika gärna in på Trädgårdsfägring DS.

7 kommentarer:

 1. Rudbeckian Sahara var väldigt snygg i sina otroligt många nyanser. Dessutom ser den så fräsch uti bladen ännu också. Har själv odlat Sorten Ruby Ruby flera år, men den fick pausa i år för
  zinniorna. Blev nog sugen på rudbeckian igen när jag ser dina härliga bilder!
  Skön helg!

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker blomma! Toppentips!
  Regn i natt, äntligen får jag säga! Efterlängtat! Har mycket att göra i trädgården innan hösten kommer på riktigt...
  Ha en fin lördag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Verkligen en skönhet! Jag testade den i fjol och döm om min förvåning när den dök upp på samma plats alldeles av sig själv i år, dessutom ganska tidigt på säsongen. Har sen blommat helt otroligt vid foten av jättestora anisisop. Klarar alltså en hel del skugga dessutom.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Väldigt vackra rudbeckior du har! Mina blommar inte än, sådde i våras och satte inte ut i riktigt god tid som det kan bli ibland... Har hört att blomstermoroten är tvåårig.Har inte testat själv eftersom jag läste det efter jag städat bort dem!
  Vänligen Annika

  SvaraRadera
 5. Sommarrudbeckior är fantastiska växter. Super till snitt.... Jag grävde upp och satte de i kruka och förvarade i garaget över vintern. Det fungerar sen misskötte jag dem så dem torkade... De kan också klara sig ute en mild vinter i väldränerad jord :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Herlig sensommerblomst! Kommer til å så 'Sahara' neste år også :)

  SvaraRadera
 7. Jag var tvungen att kolla två gånger att det inte var i Skåne du bor. Anledningen är att jag blev så sur på Åbergs Trädgård att jag aldrig mer ska handla där - även om jag är i närheten.
  Det var en otroligt fin rudbeckia du fått tag på, samlade ettt ag på sådana med dom har tyvärr mer eller mindre dött av vår hemska torka. Har två kvar, den ena är en Magnus.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa