fredag 13 september 2019

Gult är inte alls fult - Zinnia Green Apple levererar



Buskat till sig

Nu har zinniorna jag planterat i rostiga rosenrabatten vuxit till stora buskar. Jag sådde fröerna väldigt tidigt inne så dom drog iväg och blev ganska långa men ändå stadiga. På resan lyckades jag också ha ihjäl hälften, så till nästa år vet jag att dom inte skall ha mycket vatten för då kan stjälkarna ruttna och helt plötsligt bara vika sig. Ingen rolig upplevelse varken för dom eller för mig.




Överlevare

Älskar den här limefärgade zinnian som lyser upp i rabatten så det blir garanterat en comeback nästa år. I år fick jag ca 20 plantor som överlevde av 40 st så vi får se hur många som lyckas överleva nästa år.




Goda grannar

Är så nöjd med grannarna runt om också som jätteverbenan och blomstermoroten - det blev en lyckad kombo och inte alls planerad. Så goda grannar är alltid välkomna tillbaka.




Gult lyfter

Gult är inte alls fult - utan lyfter vilken rabatt som helst. Jag skulle inte vilja ha knallgula toner utan trivs med den här limegula, Green Apple. Jag hoppas att zinnian fortsätter att leverera tills frosten slår till. På fröpåsen står det att växten blir ca 50 cm - mina är ca 80-100cm. Dom kanske blir höga när man sår dom tidigt och bara låter dom växa som dom vill.




Populär dam

Kan ju inte göra ett inlägg om Zinnia utan att ta med en bild på rostiga damen där hon står i rabatten med zinnia på båda sidor och fötterna i en annan gul blomma nämligen höstöga som väver sig in rabatten.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och trevlig helg !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa