måndag 2 september 2019

Krans från trädgårdenPlockarrunda

Nu när det blivit svalare ute kan man stå i växthuset igen och pyssla vid snickarbänken och det där påträngande behovet av en jättestor arbetsbänk i trädgården pockar inte på lika starkt längre. Idag kände jag för att binda en krans, vilket var evigheter sen jag gjorde och gav mig ut på en plockarrunda i trädgården. Gillar att ta vad som finns till hands just nu och improvisera.
Silvergrå blad från lammöron

Mjuka silverlena blad från Lammöron använde jag som grund - då gick det också ganska snabbt att täcka halmkransen. Att spoltråden syns tycker jag inte gör något.
Enkelt att plocka

Jätteverbenan kanske inte håller så länge men då är det bara att byta ut den. Har hur mycket som helst i trädgården och då är det enkelt att plocka av lite att pryda kransen med.
Liggande krans

Jag valde att lägga kransen på ett fat med en ljusinsats med ljus - mysigt att tända nu när kvällarna mörknar allt snabbare.

Tänk att vi redan är inne i september - den stora planteringsmånaden. Det är nu man skall rådda om i rabatterna för att skapa bra förutsättningar för nästa år.
Klipper och förbereder

Håller på att klippa ner jättedaggkåpan för fullt så jag skall få plats för de inköpta tulpanlökarna som kom häromdagen. Ville inte plantera dom när det var full sommarvärme men nu känns det som att hösten kommit - i morse var det fingervantar på när jag cyklade till jobbet och luften känns klar och ren. Välkommen september - årets första höstmånad!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Så ljuvlig krans och vi har haft några ljuvliga dagar, sådär lagom varma och kyliga morgnar...skönt.
  Ha en fortsatt fin vecka Isa :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Underbart mjuk krans, Isa. Älskar färgen och applikationerna!

  Glad september.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Smuk krans kære Isa, og den passer så fint til september måned. Ja det er nu vi skal planlægge løg væksterne i haven.
  rigtig god aften.

  Klem, Lone

  SvaraRadera
 4. Jättefin krans du gjort av lammörat. Bladen är så otroligt
  mjuka och sammetslena. Passar fint med verbenan.
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa