onsdag 11 september 2019

Stämningsfull kväll i växthusetSista riktiga sommardagen

Det var underbart att landa i växthuset i går kväll efter lite grävning av ogräs och gamla perenner i perennarabatten. Det kändes som det var den sista riktiga sommardagen med varma vindar och öppna pardörrar.Det är magiskt att sitta med levande ljus i växthuset när mörkret faller och kura skymning. En stund av lugn, ro och påfyllning.
Njuter av "lågorna"

Nu kan man sätta på elkaminen så man kan njuta av "lågorna" som sprakar där inne. När det blir lite kyligare är det bara att klicka på värme - väldigt trevligt sällskap i växthuset.
Nu börjar det bli dags att fylla på ljusförrådet igen  - har inte riktigt hunnit med att hösten kom så snabbt med mörka kvällar.Magi med levande ljus

Det är lite magi när man tänder upp växthuset med levande ljus. Ljuslyktorna som stått ute hela sommaren måste jag byta blockljus i och den stora ljuskronan i växthuset behöver också få nya ljus.

Tidigare bild när ljuskronan hade ljus

Lite besvärlig att tända

Har inte fyllt på den sedan jag slog huvudet i den en höst när jag höll på att flytta in utemöblerna i växthuset och alla stora blockljus rasade ner på tegelgolvet och förvandlades till kaffeved. Nu blir det nog en annan variant ljus - runda och lägre som är lättare att tända också. Kronan sitter ganska högt så jag behöver stå på något för att nå upp. Lite besvärligt måste medges. 
Ny, god vana

Det här ska nog bli en god vana, att tända upp växthuset för en må-bra-stund när skymningen faller och bara mysa tillsammans med alla pelargoner. Om en eller i bästa fall två månader är det dags att plocka in hela härligheten för vinterförvaring - fram till dess skall jag bara njuta !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Vilka sköna må-bra-stunder du kommer att ha där i höst...känner riktigt hur axlarna åker ner! Härligt inlägg och jag önskar dig en glad dag :)
  Titti

  SvaraRadera
 2. Åhhh så smukke billeder. Elsker levende lys. Her har vi fået så meget regn og rusk, at drivhuset ikke har været benyttet i over en uge. Håber det blir lidt bedre resten af september. Vil ud at tænde lys ;)
  Rigtig god helg kære Isa

  Klem
  Lone

  SvaraRadera
 3. Du har det så himla fint o pyssligt!
  Tips. Vi har satt linan till vår takkrona genom ett spel (sånt man har till segel) i taket o vid takvinkeln. Då kan vi hissa kronan ner och upp smidigt.
  Jag ska passa på att gräva o dela perenner nu när det regnat.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa