måndag 10 juni 2019

Porlande sällskap, jordiga fötter och lycklig över varje knoppTrädgårderat hela eftermiddagen

Idag har jag varit i trädgården hela eftermiddagen och ända till kl 21 då jag kroknade och haltade in. Gjorde en raid i köksträdgården och nu är lite mer på plats även om det ser ynkligt ut i krukor och lådor när det är nyplanterat. Min vana trogen har jag hattifnattat runt och gjort lite här och lite där så kroppen skall orka.Jordig blir man

Slog mig faktiskt ner i däckstolen en liten stund (en väldigt liiiten stund) och vilade fossingarna som klafsat runt i jord i perennarabatten och skitat ner strumporna. Sedan var det dags att plantera kryddor och jätteverbena i krukor och plåtburkar igen.
Tuppens tråg

I ett av degtrågen som tuppen vakar över fick rosenkål, kronärtskocka och solrosor flytta in idag. Även alla tomatplantor fick flytta ut i andra degtråg för nu är jag så trött på att ha dom drällandes på brickor överallt.
Ljuvligt väder

Det var ljuvligt väder och solen sken hela eftermiddagen även om det blåste en del. Mot kvällningen mojnade vinden och det var perfekt planteringsväder. Båda pardörrarna till växthuset öppnades upp och ljuset strömmade in.
Porlande sällskap

Fontänen höll mig sällskap hela eftermiddagen och jag älskar att höra hur vattnet porlar runt stenen. Så rogivande. Fontänen är det första jag sätter på när jag kommer ut i trädgården och det sista jag stänger av när jag går in för kvällen.
Man vill inte gå in

Det är nu det börjar bli sådana där ljuvliga kvällar då man inte vill gå in. Det lovar gott för nästa veckas midsommarfirande - då hoppas jag på fantastiskt väder och vackra, ljumma kvällar. Maken påpekade att det skulle bli regn från lunch i morgon och hela eftermiddagen samt hela onsdagen. Vilken tur att jag utnyttjade dagen i dag !
Lycklig över varje knopp

I år är det massor av knoppar i pionbuskarna - så himla roligt. Sarah Bernardt är en stor favorit, endast några år gammal. Så jag har varit lycklig över varje knopp som kommit. I år är rekord. Och det är klart att pionerna växer på sig varje år, men man kan aldrig ta något för givet i trädgårdsvärlden. Finns mycket att glädjas över i trädgården nu.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Jag hattfnattar också lite här o där i trädgården hi hi, sen blir det en kopp kaffe, sen gräver jag i landet, sen friserar en syren...
    Idag ösregn här och jag hade tänkt ha en skön trädgårdsdag, ja ja, regn behövs.
    Härliga sommarbilder du bjuder på denna tisdag!
    KRAM Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa