söndag 9 juni 2019

Vissa köper jag - andra drar jag uppKnoppiga solrosor

Ms Mars solros har tagit sig jättebra och fyller nu upp den runda zinkbaljan i köksträdgården där annars Linnétagetesen brukar bo. Är så glad att jag drog upp några plantor så dom fått lite försprång mot dom jag direktsått för några veckor sedan som knappt vågar sticka upp sin lilla grodd. Dom är redan knoppiga och det skall bli så kul att se blommorna som var så vackra på fröpåsen.
Tacksam, god och vacker

Rosenkålen har också växt på sig och sträcker sig rejält upp mot ljuset. Drog upp 6 st plantor som skall få pryda köksträdgården i sommar. Tacksam,  god och vacker.
Vissa köper jag

Basilikan frösår jag i en hink i växthuset,  men en del andra kryddor brukar jag köpa som citrontimjan, timjan, krusbladig persilja och mynta. De här fina exemplaren kommer från Rönne Trädgård dit vi tog en tur i regnet i dag.
Föll pladask för röda

Hos Rönne Trädgård finns massor med vackra krukor, rostig trädgårdskonst och ett bra och stort sortiment av pelargoner. En Mårbacka tulpan samt flera stora exemplar av röda hängpelargoner fick följa med hem. Jag som aldrig köper något rött föll pladask idag.
Underbart är kort

I perennarabatten blommar nu Kungsnävan bland all daggkåpa. Synd bara att den inte blommar så länge. Hade gärna njutit lite längre av den här godingen. Underbart är kort och man får passa på.
Vräker sig uppför stegen

I växthuset har den nedklippta klematisen hämtat sig och formligen vräker sig upp för stegen. I fjol tog den sig ända upp till toppen och det kommer den säkert att klara i år också av döma av den fart den har nu.

Helgen har gått fort och bjudit på både stekande sol i gräsbacken på Fornaboda travbana (paybacktime för makens stora intresse) och dundrande åska med slagregn när jag och mitt trevliga besök B kurat i växthuset medan vi pratat och skrattat i timmar. En riktigt skön helg med andra ord!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Så smart att fröså direkt i en hink. Ska jag lägga på minnet..! Önskar Dig en ny fin vecka🍃🌼
    Kraaam Kate

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa