torsdag 27 juni 2019

En rufsig och lite vild bukettFantastiska Tasha Tudor

Har alltid längtat efter att plocka överdådiga buketter i trädgården där Tasha Tudor är den stora förebilden. Hennes konstnärliga buketter var helt fantastiska liksom hennes trädgård. Jag hade turen att få tag på hennes bok som jag läser varje vinter när jag behöver tanka trädgård. Får jag ihop 10 % av hennes blomsterprakt är jag nöjd.


 

Första året jag klipper rosgrenar till buketter

Några pioner hade lagt sig ner åt helt fel håll och istället för att gå till spillo klippte jag av dom och satt dom i buketter tillsammans med grenar av rufsiga rosen Wrams Gunnarstorp som spretade och hängde i vägen och som jag resolut klippte av.  Härligt när rosorna växer så man kan klippa av grenar  - det känns lyxigt.
Gult lyfter

Vilken tur att jag släppt in gult i perennarabatten för vilket lyft den ger de andra växterna både i rabatten och i buketten.
Taggig och svårhanterlig

Den var svår att hantera Wrams Gunnarstorp för den har vassa taggar som man lätt sticker sig på. Tror det är enda rosen jag har med så vassa taggar. Och just taggarna var en anledning till att jag inte gillade rosor från början.
Yr och lycklig

Lycka en sval sommarkväll är att sticka ner nosen i en Sarah Bernhardtpion och dra i sig den underbara doften. Man kan bli yr för mindre !
Rufsigt och lite vilt

Rufsigt och lite vilt - precis som trädgården i övrigt. Det är det jag gillar mest. Finns massor att göra i trädgården men jag åt jordgubbsglass (vegansk) och klippte buketter istället. Ibland (för det mesta - hihi) får man ta det roliga först, livet blir så mycket mer lättlevt då.

Nu går man in på upploppet innan semestern - en dag till ska man väl klara !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Underbar bukett, rufsig... som livet själv!

    Önskar dig en fin helg och en skön semester!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa