onsdag 23 maj 2018

Penséerna är som vackrast nu
De små tankfulla dominerar 

Trots att sommaren invaderat maj och vägrar släppa taget och sommarblommorna börjat flytta in i trädgården är det fortfarande penséerna som dominerar i trädgårdens pytsar och urnor. I ruinen har de små lila/gula vännerna växt sig höga och ger gyllenlacken en match om utrymmet. Kringdriven pollen målar glasskivan till rottingbordet smutsgul varje dag. Putsar bara till helgen och spar på krafterna.
Racet börjat med vattenkannorna

Påskkorgen som tidigare stått i växthuset har flyttat ut på en stol under silverpäronträdet. Påskliljorna är för länge sedan utblommade och nu tar penséerna chansen att bre ut sig. Värmen gör att man får vattna ordentligt och nu har sommarens race med vattenkannorna börjat.

Det är tungt för en sliten kropp att balansera 10-literskannorna. Ibland fyller jag upp de små istället och ställer den stora kannan centralt i trädgården så det går fort att fylla på. Har klippkort hos naprapaten ändå så man behöver ju inte fylla på det kontot.
Klipper och ansar

Varje kväll går jag en klipprunda och ansar överblommat från penséerna så de inte skall gå i blom och sluta leverera blommor. Fram mot midsommar brukar de ha blommat över och ibland har jag provat att klippa ner dom, ställa undan någonstans och invänta nästa blomning som dock aldrig har visat sig. Så till midsommar är det nog dags att byta ut dom små kärvänliga ansiktena.
Vackrast nu

I köksträdgården ligger verkligen solen på och krukorna är små så här torkar både sol och vind ut fort. Det är nästan nu som penséerna är som vackrast när dom växt på sig ordentligt och blivit stora och kraftfulla.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Jeg tror maj er den smukkeste månede af dem alle.
  Her er intet brændt men alt står flot og frisk.
  Kan se du også ynder fugle i opstillingen. Præcis som jeg gør.

  Klem og smuk helg
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Hej Isa!
  Håller med dig, de är så fina, små ljuvliga kuddar av väldoft. Lika torrt här och det fortsätter.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Så länge du lyfter rätt så är det ju väldigt bra träning också.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa