fredag 25 maj 2018

Färgglad blandning på bräda , bästa landningsbanan och mest fotograferad just nuLavendelknopp 

Det har varit så varmt att till och med lavendeln har börjar bilda knoppar i svängen på framsidan. En "normalsommar" brukar dom blomma i början av juli. Det blir nog lite tidigare i år skulle jag tro. På andra delar av trädgården har jag inte hunnit klippa ner all lavendel än. Sommaren kom för fort.


Mest fotograferade just nu

Nu har alla allium slagit ut bland daggkåporna i perennarabatten och jag går där och njuter varje dag. Garanterat trädgårdens mest fotograferade blomma just nu. Under helgen skall jag plantera ut den nya rosenskäran med skålformade blommor i pasteller mot staketet, lila riddarsporrar och ljuvliga rosa dubbla stockrosor. Dom får tillsammans med kärleksört, sköldpaddsört och rosor ta över scenen senare i sommar.

Bästa landningsplatsen

Fast just nu i värmen orkar jag inte göra så mycket, hänger mest i korgstolarna på baksidan under parasollet, njuter och kopplar av. Det är ovanligt tyst i området och det är helt underbart. Älskar tystnaden och att bara vara. Efter den här veckan behöver jag landa och det finns ingen bättre landningsplats än trädgården.

Färgglad blandning

Maken dukade upp lite Tapas på en skärbräda i solskenet och vi firade att det var fredag och sovmorgon i morgon. Han pratade så lyriskt om charkuterierna han skulle bjuda på så jag undrade om det inte skulle bli lite kvinnligt på brädan också, alltså grönsaker och frukt. Det blev en perfekt färgglad blandning till slut och en bra start på helgen.

Förresten så kanske det inte blir någon sovmorgon i morgon - älskar att vakna tidigt och tassa ut ensam i trädgården. Då kan man snacka om tystnad !

Ha det så gott alla trädgårdsvänenr !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Du må have det som jeg.
  Elsker at gå rundt i huset og i haven sådan en stille morgen, helt alene. Mens de andre sover.
  Jeg stor elsker dit stakit. Hvor er det bare fantastisk smukt. Sådan et gad jeg godt at have i haven. Men vi har hæk hele vejen rundt.

  Smukt ser der ud hos dig
  Klem og smuk helg

  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Varmt var ordet...puh! Förstår att du trivs där i skuggan i trädgården och lite tapas sitter aldrig fel heller!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Fin rekke med Allium og en herlig landingsplass!

  SvaraRadera
 4. Alltså din allium-bänk sååå underbar!! Ja inte kan man ju sova bort en underbar morgon... inte jag i allafall, blir att stiga upp med tuppen och njuta av tystnaden och morgonljuset!!! :)

  SvaraRadera
 5. Så vackert, speciellt alliumen som är en av mina allra största favoriter - och vilket sällskap Dom kommer få!
  Här är det alldeles för varmt att sitta ute, så efter att ha doppat mig i poolen och sen torkat upp så sitter jag inne och vilar mig från värmen.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa