söndag 21 januari 2018

Ljuvliga vårblommor och oväntat fynd
Bedårade mig från butikshyllan

Det var länge sedan nu jag besökte någon blomsterhandel och idag åkte vi ut redan när affärerna öppnade för kunna handla i lugn och ro. Det var främst lökväxter jag var ute efter. Fast vem kan motstå små bedårande primulor i ljuvliga pastellfärger som bara strålar mot en från butikshyllan - inte jag i alla fall. Att dom bara kostade 9.90 styck bidrog till att jag raskt langade ner 5 st skönheter i kundvagnen.

Kort livstid

Dom har väl ungefär lika lång livstid som tulpanerna för efter ca två veckor brukar dom dala och aldrig hämta sig igen. Man får njuta så länge det varar. Underbart är kort.

Så snygga och användbara

Att det fanns såna här snygga, patinerade lådor på Blomsterlandet hade jag ingen aning om förrän jag nästan ramlade över dom. Så himla användbara både i trädgården och växthuset. Man kan klä dom invändigt med säckväv och markduk och plantera i dom eller förvara plantor i dom när dom vuxit till sig till stadiet "skall-snart-planteras-ut-och-behöver-lite struktur". Blir snyggt med sommarens pelargoner i också som kan flytta runt efter behov. Eller förvara mindre jordsäckar i - ja, det finns massor med användningsområden. Och jag lovar - jag är inte sponsrad. Väljer att vara fri och tycka vad jag vill.
Fyllt upp med jord

Underbart med vårblommor - nu börjar man känna att livsandarna börjar återvända. Passade på att handla så- och pelargonjord också. Kan ju snart börja plantera om pellisarna och sedan vänta några veckor innan man klipper ner dom så slipper dom bli chockade. Känner mig så rik när jag har jord hemma - en härlig känsla.

I fjol planterade jag primulor i en låda jag fyndat på loppis tillsammans med några grönskande Adiantum raddianum Snittadiantum.

Visst är dom väl alldeles, alldeles ljuvliga ?

Mot ljusare tider !

Visst märker man nu att det har blivit ljusare på eftermiddagarna - jippie !! Nu går vi med raska steg mot ljusare tider och allt ljuvligt som ligger framför oss. I nästa inlägg har jag dukat upp primulorna på brickbordet i köket och svidat om till vår.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Så söta primula till ett bra pris! Och vilka fina lådor! Det är så snyggt med det där lite slitna, patinerade till det skira, fräscha.

  Kram // AH

  SvaraRadera
 2. Väldigt snygga lådor och planteringarna är ju bara bedårande. Två veckors ren glädje till det priset är rena fyndet. Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 3. Jisses så snyggt! Både blommor och lådor! Hade skrivit upp vivor på inköpslistan till imorgon, men vill ha dom NU;)
  Kul att se att du gillar att blogga igen!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hej Isa!
  Har ännu inte köpt några vårblommor, men nu när amaryllisarna snart gjort sitt, är det nog dags. Hos mig håller inte primulorna länge,men får njuta av dem så länge det går. Snygga lådor.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Men så fina de är primulorna får nog införskaffa några efter helgen när jag ska vara hemma mer vill ju se dom innan de vissnar. Ibland lyckas jag få dom att överleva och planterar dom i landen. Har en samling under mina pioner. Lådor ja det är ett härligt kapitel man kan ju ha hur många som helst. Ska nog ut och leta lite till kolonin nu när jag har platser att ställa på, det minskar i brädhögarna nämligen.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Två helt olika sätt att arrangera primulor, så fint.
  Jag brukar också falla för dem så här års, trots att jag har samma erfarenhet som du, de blir inte långlivade. Här på Västkusten överlever de ibland vintern, så jag brukar plantera ut dem under lövfällande buskar på samma sätt som jag gör med julhyacinter.
  Jag åker nog till blomsterhandeln i helgen, jag också.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa