onsdag 31 maj 2023

Maffig bukett, havande stol och vackra nyanser

 

Maffiga lupiner

Det var ju lupiner och vilda växter jag såg framför mig när jag föll för de vackra krukorna på Gillberga Gård och nu har de redan börjat blomma så smått. Jag kommer att plocka stora fång med lupiner under blomningstiden att njuta av i kruka och vas för att sedan kasta dom i hushållssoporna för förbränning, på så vis kan i alla fall inte de plockade exemplaren fröa av sig till nya invasiva plantor nästa år. Tillsammans med hundkäx

Jag tog elcykeln och cyklade efter min gamla resväg till jobbet där jag visste att det växte stora bestånd efter vägen. Det var inte så många som blommade men jag hittade ändå tillräckligt för en maffig bukett tillsammans med hundkäx. 
Så himla vacker

Kolla vad vacker Hundkäx är när man kommer nära och studerar blomflockarna - påminner verkligen om slöjsiljan som jag odlat fram plantor av och som skall få pryda Blomstergården i sommar. 
Inte lika kraftiga i år

I ruinrabatten har pionerna kommit igång bra även om det inte känns som dom blir lika kraftiga som i fjol då de var enorma, då gödslade jag med brunnen hästgödsel som säkert bidrog. I år blev det bara lite benmjöl. 
Havande stol

Den rostiga vackra stolen fyndade jag i somras på loppiset i Simrishamn i Suckarnas gång och nu har den fått flytta in som växtstöd till en pion i ruinrabatten. Den påminner mig om en havande kvinna varje gång jag tittar på den - pionen blir liksom buren och omfamnad av stolen och kan tryggt börja blomma när det är dags. Dessutom är det vackert smycke i trädgården. 
Föll för nyansen

Jag brukar aldrig köpa stora penséer då jag tycker att de inte alls håller lika bra som de små överlevarna men det gick inte att motstå de vackra färgerna och här i öppningen i ruinen har de hållt sig ganska bra. Redo för utplantering

Slöjsiljorna är redo för utplantering och en del kommer nog att hamna i ruinrabatten bakom pionerna - fördelen med att dra upp egna plantor är att man kan strössla med dom lite överallt. När pionerna blommat över tar slöjsiljorna vid. Blir dom höga och behöver stöd kan dom ju alltid luta sig mot rostiga stolen och de andra växtstöden.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar dig en riktigt härlig dag !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa