måndag 13 december 2021

Julkuddar med fårull och decoupage

 

Fått komma fram ur garderoben

Nu har julkuddarna jag skapade för många år sedan fått flytta fram ur garderoben till kökssoffan för att skapa lite julstämning. Det tålamodet jag hade då med att klippa ur den vackra blomman ur en servett har jag nog inte nu. Fårullen köpte jag i påse på en julmarknad, som sedan syddes fast på ett band på kudden. 




Pippi på decoupage

Både blomman och texten God Jul är klippta ur servetter och påstrykna med decoupagelim för att sedan strykas på baksidan med strykjärn för att fixeras. Hade pippi på decoupage ett tag i livet och det var ett jätteroligt sätt att skapa DIY- saker på sitt eget sätt. 



Bortglömd kvinnokraft

Gamla vackra örngott finns det gott om att hitta på loppisar och auktioner. Brukar tänka ibland vilken bortglömd kvinnokraft det ligger bakom varje broderat örngott med knypplad spets som i dag säljs för en spottstyver. Vi borde ära dessa kvinnor genom att använda deras alster istället för att de blir bortglömda hyllvärmare i skåp och lådor.  




Blomningen kom snabbt

Makens vackra snittamaryllis blommar nu för fullt med fyra klockor på varje stjälk. Trodde dom skulle stå i veckor men från det knoppiga stadiet till att stå i full blom gick på en vecka. Den varma inomhusvärmen kan ha skyndat på utvecklingen och att bära den stora vasen ut till det svala förrådet varje kväll och tillbaka igen på morgonen tror jag inte att jag orkat med. 




Fyndade julduk i somras

Det är också nu sommarens loppisfynd plockas fram ur gömmorna som julduken jag fyndade på Österlen i somras på Mariedals loppis i Hammenhög. Den har de klassiska julfärgerna rött och grönt. 




Tappat sin make

Den stora klotljusstaken har plockats ner från vindens skrymslen medan dess make försvunnit någonstans bland allt som samlats där uppe. Tänker varje vinter att till sommaren får vi lov att röja där uppe och när sommaren väl kommer så har den tanken blåst till glömskans innersta vrå igen i takt med att grönskan tar sin plats mer och mer där ute i trädgården. En vacker dag kanske det trots allt händer - hoppet lever.

Vill du se hur jag skapat mina julkuddar hittar du ett inlägg HÄR och HÄR

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa  

3 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Tänk vilka flinka fingrar som suttit och sytt och virkat eller knypplat vackra spetsar. Har kvar några spetsar som min farmor har virkat, kan se henne framför mig fortfarande, då hon satt med en pytte virknål och tunn tråd. Du har gjort riktigt fina dekorationer, duken är fin med två färger, och passar perfekt till din inredning.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  2. Gjorde också mycket decouapge ett tag och nu tycker jag inte jag hinner nånting. Fina kuddar och gott när gammalt hantverk kommer till användning.
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Vilka fina kuddar Isa! Jag tycker fårull är så fint till jul eller vintern överhuvudtaget. Ombonat och naturligt vackert. Allt gott till Dig nu inför jul.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa