måndag 27 september 2021

Magisk helg gav extra lust och ork

 

Hade både lust, ork och kraft i tanken

Idag har jag verkligen utnyttjat den soliga, sköna eftermiddagen efter jobbet. Eftersom jag varit bortrest hela helgen och laddat batterierna fanns det både kraft, ork och lust i tanken. Har trimmat kanter och klippt gräset vilket var väldigt länge sedan jag orkat med både ock på en och samma eftermiddag. Dessutom var det nog flera år sedan jag klippte gräset sist eftersom det oftast är maken som sköter den sysslan. 



Rensad och klar

Som om inte det var nog gav mig på lavendelhäcken på framsidan, rensade bort allt ogräs och drog/klippte bort all lavendel som dog redan i våras men som dolts av häcken som vuxit så bra ändå, vilket jag varit väldigt tacksam över. 

Hann aldrig klippa bort överblommat innan häcken kom med ytterligare ett flor blommor så nu växer de sida vid sida - det överblommade och de nya lavendelblommorna. Så nu väntar jag till våren innan jag klipper något i häcken så klarar den vintern bättre. Känns skönt att ha gått igenom den och dragit bort allt ogräs för det har jag igen i vår när det är så mycket som skall göras ändå. 



Hann klart innan väderomslag

Under farstukvisten i gruset och sanden vill det gärna växa tistlar så det var så skönt att få bort dom också.  Känner mig så nöjd med allt jag orkat/hunnit med i dag eftersom ett regnväder ska dra in över Örebro i morgon och sedan fortsätter busvädret nästan hela veckan. Så då är det innesysslor som gäller istället. 



Skiftande toner

I lådan på pakethållaren på den gamla damcykeln i Vildvackra rabatten på framsidan har nu bollkrysset börjat skifta färg från vitt till rosa och purpur. Det skimrar så vackert.




Förundrad skönhet

Slutar aldrig att förundras över skönheten hos dahliorna - de här raringarna skall jag spara i höst och bädda ner i trädgårdsateljén för att njuta av även nästa år.  Ramlade över dom när cykeln styrde helt av sig själv till Blomstermarken efter jobbet en dag förra veckan. Nu fick dom ju inte plats på cykeln utan den käre maken fick hämta upp dom på hemväg från sitt jobb. 



Magisk helg

Har haft en helt magisk helg i Orsa med strålande väder, massor av skratt och häftiga möten. Vi har ätit supergott - allt från underbar läfsa på Smidgården i Fryksås med rökt röding till halstrad tonfisk med världens godaste pommes på Lilla sällskapet och len svamprisotto på Sjövillan i Rättvik. 

Vi har strosat i solskenet på ebben på Orsa camping, njutit av utsikten i Fryksås och upplevt en häftig solnedgång från gamla Storåbron. Jag har vandrat runt i korridorerna på Lillåhem med min fantastiske far som alltid är pigg och glad trots sin höga ålder - 98 år. En riktig påfyllarhelg som jag kommer att leva länge på. Så tacksam. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa