söndag 30 maj 2021

När det är kaos i trädgården då måste jag bara få skapa lite


Precis vad man behöver

Vilket fantastiskt väder det blev hela helgen - precis vad man behöver efter en regnig vecka med höstkänsla. Vi har ätit frukost i växthuset med öppna pardörrar och porlande fontän - helt underbart.

Jag har vaknat 06.00 varje morgon och 06.05 har jag varit ute i trädgården och mött dagen - ljuvligt att få rå om världen så där tidigt på morgonen när det bara är jag och fåglarna vakna. 




Bara måste få skapa

Jag har fått pippi på att baka och pynta upp bakverket för det är så roligt att skapa och att skapa är något jag mår bra av och just nu behöver jag göra mycket av det som jag mår bra av. Mitt i kaoset med trädgården den här tiden när det är så mycket att göra. Så fort man vänder ryggen till har smultronplantorna invaderat lavendellunden, bergsklinten förökat sig något ofantligt i långa perennarabatten och småplantorna torkar i värmen i sina trånga plastkrukor i väntan på att få komma ut i blomstergården. Det är då jag bara måste få skapa för att få lite balans i tillvaron.




Operfekt citronpaj

Idag blev det en citronpaj med mandel- och havregrynsbotten - mjölk- och glutenfri förstås. Tack och lov att det finns alternativa produkter att använda istället. Kanten fick vara lite ojämn - tycker det är charmigt med det operfekta här i livet.




Blomsterdekoration

Ätbara blommor hittade jag i trädgården i form av penséer, nejlikor och småblommig pelargon och en liten, liten förgätmigej (tror jag). Nu skall ju blommorna bara vara till dekoration och när man hugger in på pajen är det bara att lämna kvar dom på tallriken.




Tidig morgon ger skön avslappning

Vi har varit ovanligt flitiga den här helgen och startar man redan kl. 06.05 på morgonen så kan man använda hela eftermiddagen till annat som att fika mors-dags-paj, läsa böcker och lösa korsord - det är då jag laddar så jag orkar fortsätta i trädgården igen. 



Nöjd med helgen

Smultronplantorna i lavendellunden är fortfarande inte utrotade trots idogt arbete men snart så - ett steg i taget så kommer man närmare. Gräset är i alla fall klippt och trimmat - till och med kanten runt långa perennarabatten är ansad. Alla tuvorna under låga staketet ut mot vägen är uppgrävda och förpassade till sällare jaktmarker och staketet tvättat och skrapat. Vi känner oss ganska så nöjda med helgen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

5 kommentarer:

  1. Känner igen det där :) Pajen ser fantastiskt god ut! Önskar jag var lika morgonpigg som du...morgnarna är ju underbara med allt fågelkvitter. Jag måste bättra mig!
    Härliga bilder som vanligt Isa!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker skapelse du gjorde! Smakade gott gjorde den säkert! Och det såg så fint ut med blommorna i en ring! Nästan så man vill äta dem oxå!

    //Trädgårdshälsningar
    Lillianna
    www.pinktownroses.com

    SvaraRadera
  3. Hej Isa!
    Vilken vacker paj, den smakade säkert gott. Jag är en nattuggla som aldrig kommer i säng, så kl. 6 är lite tidigt för mig. Håller med dig att det känns skönt att komma ut och njuta ensam med fåglarna.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  4. Åhh så nydelig den paien så ut, frister til å spise opp.

    SvaraRadera
  5. EIN AUGENSCHMAUß:::

    WÜNSCHE noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa