lördag 22 augusti 2020

Verkstadsbänk som planteringsbordBlocketfynd

Jag har ju under en längre tid saknat ett stort planteringsbord i trädgården - ett där man kan bre ut sig och där man kan drälla hur som helst med vatten och jord. Helst en patinerad verkstadsbänk och nu har jag en. Har letar hela våren och sommaren på Blocket utan att hitta någon förrän i slutet av förra veckan när jag till slut hittade en verkstadsbänk under vinjetten "Förrådsrensning".

Vågade knappt nämna för maken att jag hittat en verkstadsbänk i närheten av Västerås men han var helt med på noterna och i måndags for vi iväg med släpvagn på okända vägar igen. För mig som är hemma så mycket är det som ett äventyr att dra iväg och inte riktigt veta vad som väntar.
Högt, stort och rostigt

Dom hade hela 24 arbetsbänkar till salu från början och det övergår mitt förstånd hur jag kunde missa det - jag som varit så flitig på Blocket. Man undrar ju hur dom andra har sett ut när det bara var mitt exemplar kvar. Men jag är nöjd. Bordet har en rostig skiva som är 2 m lång och 1 m bred. Bordet är högt och man kan reglera höjden med benen. 
Lätt att slinka dit

Har placerat verkstadsbänken på vänstra sidan om växthuset i gläntan vid ruinen. Här är det lätt att smita in och man ser ut över stora delar av trädgården. Underredet skall jag måla med turkos kalkfärg från Annie Sloan och två skivor skall införskaffas så jag kan ha krukor på den översta och jordsäckar på den nedersta. Verkstadsbänken är försedd med kraftiga hjul som går att låsa så det går lätt (om man är stark) att flytta bänken vid behov.
Lite pryttlar flyttar in

Kan ju inte låta bli att pryda upp bordet precis som jag brukar göra med allt i trädgården. Har ju lite pryttlar att ta av efter alla år i loppisfyndarbranchen. Tandpetarsiljan är fantastisk som snittblomma så den fick flytta in i flaskor i flaskhållaren från antikmarknaden i Angers. Att gå på antikmarknad i Frankrike känns som en chimär i dessa Coronatider och jag är så glad och tacksam för våra resor dit.
Äntligen lite ordning

Den här platsen har varit ett sånt där dumpningsställe i trädgården för jordsäckar, överblivna stenar och krukor, men nu skall det bli ordning är tanken. 
Symboler är viktiga i trädgården

Min buddistiska stengudinna Guanyin som står för barmhärtighet har fått en plats på verkstadsbänken - fyndad på Lauritz.com på den tiden dom fanns i stan. Jättesynd att dom inte finns kvar längre. 

Gillar att omge mig av symboler som har en betydelse - gärna symboler som står för godhet, andlighet och harmoni.
Kan andas igen

Tror nog att jag kommer att tillbringa en hel del tid vid den här verkstadsbänken/planteringsbordet med omplantering, kransbindning och frösådder. Säljaren erbjöd mig ett rostigt rullbord i orange på köpet som jag tackade nej till och nu ångrar jag mig - hade ju kunnat måla om vagnen och haft småkrukor på den. Fast jag kände inte för den och det kanske var ett bra beslut ändå.

Nu tackar jag Universum för att värmen och den kvava åskfyllda luften har gett sig och att det är svalare väder - blev helt knäckt av värmen och nu börjar kroppen äntligen kunna andas och syresätta sig igen. Så skönt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

Ps. Kika gärna in på Trädgårdsfägring och kolla vad andra trädgårdsbloggare har för sig DS.

4 kommentarer:

 1. Vilket snyggt och praktiskt planteringsbord, väl värt resan! Perfekt med ett sånt som kan stå ute jämt också...ja denna värme, puh...men idag mulet men varmt, alltid något! Någon grad svalare dock.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Det känns väldigt bra att det äntligen landat ett rejält planteringsbord i trädgården även om det återstår lite fix med det. Äntligen känns det som värmeböljan som varit har gett sig och man kan andas igen och fixa i trädgården - så skönt för oss.
   Ha det så gott på ditt vackra Öland !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Jättesnyggt planteringsbord du hittat!Gillar den rostiga bordsytan. Dessutom praktiskt med de kommande hyllorna du fixar undertill. Alltid roligt när man hittar nåt man sökt en tid. Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Jamen, det blev ju helt kanon! Själv har jag ett mindre coolt bort utomhus och en grön loppad hobbyarbetsbänk i grön metall i växthuset. Att saker och ting är på hjul är värt mycket.
  Grattis till fyndet!
  /Anette

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa