tisdag 4 augusti 2020

Sommarens första kransSommarens första kransbindning

Efter att ha tillbringat gårdagens eftermiddag i långa perennarabaten med att klippa överblommat var det i dag dags för en lugnare aktivitet och skapande verkstad som dessutom passade så bra efter naprapatbehandlingen - nämligen sommarens första kransbindning.
Så användbar

Eftersom alla två planteringsborden var fullbelarmade med kryddor, vattenkannor och krukor höll jag till på bordet i växthuset och bredde ut mig. Det är fantastiskt hur halvt överblommad hortensia fyller upp bra i kransen, komponerad med överblommad blomstermorot - hur användbar är inte den sommarblomman, blir mer och mer imponerad.
Charmiga humlekottar

Det märks att vi kommit in i augusti nu och det finns mer att plocka i trädgården att göra kransar av - älskar humlekottar som tillför ett charmigt inslag i kransen.
Fyller snabbt

Det går inte åt fullt lika mycket material till en järnkrans som till en tjock halmkrans, dessutom går det snabbare vilket uppskattas av trädgårdskreatören som kan vara lite otålig ibland. Gillar hantverket i den här handsmidda järnkransen som är vacker i sig själv också.


         


Gav mersmak

Det var länge sedan som jag skapade en krans nu och hade nästan glömt bort hur roligt det är, sedan underlättar det om man har bra material att jobba med som hortensia, blomstermorot och humlekottar. Hade kunnat addera vallmokronor också men det får bli i nästa krans för det här gav mersmak.
Välkommen augusti

Känns faktiskt riktigt mysigt med augusti och lite kyliga morgnar, mörkare kvällar och lugnare tempo. Trädgården byter skepnad, tankarna vandrar till nästa år och planeringen har redan börjat.  Kräft- och krabbsäsongen lockar, gurkorna och tomaterna mognar raskt i köksträdgården och basilikan väntar på att förvandlas till godaste peston - finns mycket att se fram mot, små guldstunder som lägger sig som ett pärlband att hålla i handen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. En så fin krans du bundit! Och stommen är som gjord för den. Kommer att bli fin när den torkat också!

  Ta hand om dig du också och njut vidare.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla - älskar järnkransen och ångrar att jag inte köpte fler (Orsa saluhall).
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Hej Isa!
  Den blev så vacker, Hortensians röda med allt det gröna, blev supersnyggt.
  Ha det gott / Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla - Hortensian är fantastisk till kransar!
   Ha det så got !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Jag utgår gärna från Trädgårdsfägrings länksamling när jag är sugen på att hällsa på i Blogglandia och då framgår oftast inte vilken blogg som listat sig, bara inläggsrubriken syns. Därför brukar jag ibland roa mig med att gissa vilken blogg det handlar om utifrån bild, ämne och rubrik. Dina inlägg gissar jag ofta rätt på eftersom du har en så härlig och personlig stil.
  Älskar kransen och särskilt att stommen också får spela med. Så meditativt att binda, men här har det inte blivit nån än.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette !
   Tack snälla för din kommentar - det gör mig så glad att du känner igen mina inlägg. Jag skapar på mitt eget sätt och det känns bra att ha en egen stil. Javisst är det meditativt att binda kransar - här går det i vågor när lusten faller på.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Åhh din helt ljuvliga krans!! Och den vackra stommen i smide? Var hittar man den tro??
  Augusti är en ljuvlig månad och trädgården står i full blom (nåja, inte allt!!)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa