lördag 8 augusti 2020

Ljuvliga rosor på 18-årsdagenFirar 18 år

I dagarna firar jag och maken 18 år sedan vi träffades första gången (för övrigt en helt galen dag) och han förärade mig världens största rosenbukett som passade precis i museivasen från IKEA som fordrar riktigt höga blomster och inte fylls så ofta. Jag gick nästan in i chock när jag fick buketten inslagen i cellofan i min famn. Tusen tack min älskade man.
Fick flytta ut för fotografering

Vasen fick flytta ut en stund för fotografering i den franska hörnan efter långväggen. Det går åt massor med vatten för att fylla vasen till hälften och sedan orkar man inte rubba den. Maken fick rycka in och bära. 
Kan nästan inte se mig mätt

Ljuvliga cremefärgade rosor som skiftar i rosa toner - kan nästan inte se mig mätt på dom. Maken säger att det är ingen kostnad utan en investering att köpa rosor till frun - är så tacksam för hans inställning och tackar och bockar.

Stor kruka är fyndad på "En liten bit av Medelhavet" under sommarens "shoppingrunda". Inlindad i wellpapp satt den säkert i baksätet med säkerhetsbälte om magen när vi for hem.
Så vacker

Solrosen Ms Mars passar så bra till de franska fönsterluckorna och jag hoppas hon levererar många fler blommor under sensommaren trots att jag ibland glömt bort att vattna henne. De överblommade ska få flytta in i en sensommarkrans så fort jag inhandlat en späcknål.
Kanske blir den ett blickfång någon annan stans

Den stora lerkrukan med handtag kanske hamnar någon annan stans senare under säsongen. Tror den skulle bli fin som ett blickfång i siktlinje i ett område i trädgården som behöver livas upp. Samtidigt  tillför den ju charm i den franska hörnan som är under uppbyggnad så vi får se hur det blir. 
Lavendel och solrosor ska det väl va

Den höga solrosen är flyttad från köksträdgården och har bildat knoppar så det skall bli härligt när den slår ut med vackra solrosor. Solrosor och lavendel skall det väl va i en fransk hörna. Och kanske ett olivträd men det får bli till nästa säsong - lyckas aldrig få dom att överleva vintern.
Ovanlig sort ?

En ovanlig sort av jordreva som jag bara sett hos Bona trädgård har fått flytta in i den gamla brandsprutan. Hos Bona blir den helt galet stor. Brukar spara mina under vintern och den brukar klara utelivet bra så har jag tur har jag kvar den här till nästa sommar.
Firar med kräftor

Nu skall vi fira med kräftor ikväll och jag har nyss slagit en egen saffransaioli och plockat ut pajerna från ugnen - vi avslutar dagen som vi började, nämligen i växthuset. Jag tror bestämt maken får rycka in och bära ut jättevasen igen så de vackra rosorna får vara med och pryda bordet. Kan ju som sagt var inte få nog av dom. Man får passa på att njuta.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

PS. Vill du läsa om den galnaste dagen i mitt liv hittar du krönikan HÄR! DS.

4 kommentarer:

 1. Grattis till 18 år! Minns din krönika sen tidigare på det sanslösa första mötet! Underbara rosor. Och vilken sanslöst klok man du har som inser hur rosor, och tulpanchocker, är investeringar! Jag vet att du är lika rädd om honom som han om dig! Hoppas kräftorna smakade bra. Det gjorde mina igår hos äldsta barnbarnet. Och kvällen helt var magisk!

  Kramar till er båda från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Eva-Mari !
   Maken är fantastisk - är så glad att vi har varandra. Har man gått igenom svårigheter i livet är man lite extra rädda om varandra.
   Härligt med kräftskiva - det är något speciellt med den här tiden.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Åh gratulerar till 18 härliga år tillsammans! Buketten ser helt fantastisk ut, förstår att du blev glad :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Titti !
   Ja, nu gäller det bara att hålla liv i rosorna i värmen. Vill njuta så länge det bara går.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa