måndag 17 augusti 2020

Självplock av solrosorDrömde om solrosor

När vi åkte hem från Hampetorp under helgen svängde vi in efter en skylt vid vägen om självplock av solrosor. Jag blev jätteglad när jag såg skylten redan på ditvägen - hade längtat hela veckan efter att hitta ett självplockningsställe för att få plocka solrosor men inte hittat något på nätet. Nu dök det upp bara så där och uppfyllde mina drömmar.
Mäktig känsla att kliva i ett helt hav

Det var mäktigt att kliva in i ett helt hav med solrosor med örtsaxen i handen.  Dessutom kostade solrosorna endast 10kr/st med var 3:e gratis. När ägaren som dessutom har en väldigt trevlig inredningsbutik gick igenom mina plockade exemplar la hon till några extra utan kostnad då jag plockat några som stått någon dag - väldigt generöst och snällt.
Lite annorlunda vas

Den här lite annorlunda vasen som jag fyndat på "En liten bit av Medelhavet" i Hammenhög till 50 % fordrar lite maffiga blommor och solrosorna passade så bra i den även om jag fick korta ner dom en hel del. Nästa gång ska jag nog inte klippa så långa stjälkar för Emmas lilla Butik vill jag gärna besöka igen.

Alltså hur glad blir man inte av dessa solvarma rosor som med sin medryckande färg lyser upp ett helt rum.
För lite sol

Mina egna har knappt börjat blomma än och kanske står dom i för lite sol i köksträdgården för det är bara en endaste som börjat blomma och dom blommorna står inte alls i proportion till den långa höga stjälken. Det är ju de maffiga stora blommorna man vill ha. Dom vill ha mycket vatten så nu ska jag addera lite nässelvatten får se om dom sätter fart. Får hitta ett annat ställe, ett soligare till nästa år.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Vilka underbar solrosor! Jag plockade också sådana för ett tag sedan här på GOtland, man fick plocka hur mycket man ville och swisha valfri summa till Barncancerfonden, fint tyckte jag!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla !
   Suveränt initiativ med självplock som går till välgörande ändamål. Synd att solrosorna inte står så länge - som alltid, underbart är kort.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Så fina solrosor! På min lilla odlingslott växer de fint men jag har inte plats för så många. Självplock är en bra idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janicke !
   Hoppas du får njuta av dina solrosor när de börjar blomma - även om de är få är de en lisa för ögat.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa