torsdag 20 augusti 2020

Nya rabatten är som ett surrande bihotell
Surrar som ett bihotell

Det är helt galet vad det växer i den nya rosenrabatten på framsidan som just nu invaderas av tandpetarsiljan och jätteverbenan. Det surrar som en bikupa när solen ligger på - små bin älskar att surra runt bland alla blommorna vilket gör mig jätteglad eftersom jag vill att alla blommor jag planterar ska locka humlor, bin och fjärilar. Den egenodlade kantnepetan har också börjar blomma och den gillas också av små flygfän  - I love it. 
Helt omringad

Den rostiga stolen från Karl-Fredrik är helt omringad av växtlighet och stackars Clarie Austin kämpar där nere för att överleva - den remonterar så jag tror nog att den kommer igen med full kraft. Det är ju första året så den behöver en hel del kraft till sitt rotsystem.
Så fin nyans

Blomstermoroten Dara har jag även planterat i den här rabatten och nu börjar den ta för sig och ge tandpetarsiljan en match. Den uppträder ju i så många olika nyanser och just den här ljusa som skimrar i rosa gillar jag skarpt. 

Får stå kvar

Både jätteverbenan, blomstermoroten och tandpetarsiljan kommer att få stå kvar i rabatten till nästa vår då jag kommer att klippa ner dom och hoppas att dom överlevt vintern och kommer igen som dom gjort i andra rabatter i trädgården - ja tandpetarsiljan är ju första året som jag har så den vet jag inte hur den kommer att bete sig men man kan ju alltid hoppas.

Trädgårdslivet är oförutsägbart och spännande

Jag har planterat ut tandpetarsiljan på andra ställen i trädgården som i långa perennarabatten och där växer den inte alls lika bra som i den här nyanlagda med ny fräsch jord. Detsamma gäller den egenuppdragna kantnepetan medan de flyttade från rostiga rosenrabatten växer så det knakar. Man vet aldrig hur något man planterar kommer att ta sig vilket gör trädgårdslivet oförutsägbart och spännande.

Ha det så gott alla trädgårdsdvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Väldigt fin bihotellsrabatt. Blomställningarna hos tandpetarsiljan och blomstermoroten är så härliga. Allt gott. /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika !
   Tack snälla - både blomstermoroten och tandpetarsiljan är så tacksamma att ha i rabatten.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Fantastiskt vackert! Detta måste du känna dig väldigt nöjd med.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette !
   Tusen tack ! Ja - jag är väldigt nöjd med att den blommar så bra redan första sommaren och tacksam. Man vet ju aldrig hur något man planterat ska ta sig.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa