lördag 15 augusti 2020

Sensommarkrans skapad med späcknålJakten på späcknålen

I går fick jag äntligen späcknålen jag väntat på - det var inte helt lätt att få tag i någon. Vi letade oss systematiskt genom stans blomsteraffärer och fick slutligen napp via en kontakt till maken. Den var väldigt rolig att jobba med även om resultatet nog hade blivit bättre om jag bara haft en enda sort att pryda kransen med.

Med skördekorgen under armen

Jag gick runt i trädgården med skördekorgen och klippte hortensia, överblommad blomstermorot, tandpetarsilja, vallmokronor och jätteverbena och sedan satte jag igång. Eftersom mina planteringsbord fortfarande är belamrade så plockade jag ut ett mindre bord jag ropat in på auktion som stått i garaget i väntan på att bli ommålad och prydd med decoupage - den blev precis lagom att hålla till på i väntan på den nya arbetsbänken som förhoppningsvis landar i trädgården på måndag.
Övning ger färdighet

Learning by doing är ett mantra jag tillämpat hela livet - det är genom att göra som man lär sig. Det kommer nog att bli fler kransar med den här tekniken för det var ett väldigt roligt sätt att skapa en krans på även om det är helt annorlunda mot att binda en krans. Det gick förvånansvärt lätt att dra nålen genom halmkransen och få blommorna på plats.
Överblommad nästan vackrast

Kanske blir det en krans med enbart överblommad blomstermorot som bygger lika mycket i kransen - har riktigt gott om den varan då de stora plantorna från förra året har gett mängder av blommor i år som blommat över i värmen. 


Torkar fort i värmen

Det kanske inte är riktigt optimalt att binda kransar i den här hettan då kransarna torkar snabbt men vem kan styra skaparlusten när den slår till. Det är bara att åka med på kreativitetsvågen, må bra och bli glad. 

Hettan fortsätter, jag pustar i solstolen nere vid växthuset och vattnar flämtande växter efter vår utflykt till Hampetorps badplats där det fylldes på med folk hela tiden men där vi ändå kunde hålla 5-10 meter mellan varandra. Skönt bara att vara vid vatten och höra kluckandet från vågorna även om jag brukar bli rastlös efter några timmar och längtar hem till trädgården.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner- var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Underbar krans! Såg när Karl Fredrik använde späcknål, såg så roligt ut. Måste vara det ultimata hjälpmedlet för att göra en rönnbärskrans, som jag tänkt göra. Men så var det det där med nål då som tydligen är ett redskap som är slutsålt överallt. Tänk vad publicitet medför!

  Fler kransar vill vi se!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva-Mari !
   Tack snälla, den var så rolig att göra även om det var ovant att använda späcknålen. Håller med - en rönnbärskrans får det bli när träden dignar av rönnbär. Karl-Fredrik är så inspirerande med sin härliga personlighet, blir roligt med nya program nästa vår.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Ett kul redskap som gör kransen jättefin! Håller med! Ja himmel vilken värme...den tar kål på både mig och trädgården snart. Jag håller mig i skuggan och det blir inte mycket gjort just nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti !
   Är så glad att jag fick tag på en späcknål till slut, det var inte så lätt även om den finns på nätet har jag sett. Ja, nu är det alldeles för varmt. Jag gör som du, håller mig i skuggan och väntar ut värmen.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Hej Isa!
  Dina kransar är så fina.
  Ha det bra /Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maribel !
   Tack snälla - det är så roligt när skaparlusten slår till. Har knappt bundit några de senaste åren så det känns så bra att lusten kommit tillbaka.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Så fina kransar du gör! Jag är ingen kransmänniska men jag blev sugen när jag såg på Play hur man gör med späcknålen. Suveränt!
  Jag håller med om värmen, pust. Har varit iväg en vecka i ett hus precis vid Mälarens strand i Torshälla huvud. Varmt varmt men härligt med vattnet, och med tystnaden som vi behövde efter stenskravlet och ombyggnaden här hemma i Nockeby.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa