torsdag 13 augusti 2020

Fantastiska Sommarrudbeckian SaharaRedan förra året gjorde hon entré

Förra året hittade jag plantor av Sommarrudbeckian "Sahara" hos Åbergs Trädgård i Ystad och blev helt betagen av blommorna när den började blomma. Så många varianter i en och samma planta. I år har jag dragit upp egna som nu börjat blomma. Det är helt fantastiskt att den kan ha så olika utseende.
Väntar på de pastelliga

Hos mig är den roströda i majoritet men än är det många knoppar som skall göra entré så det finns nog hopp om fler i de pastelliga tonerna också.

Både rufsig och elegant

Den här färgtonen tycker jag är så läcker. Det är något med just den här blomman som väcker något hos mig - den är både lite rufsig och elegant på en och samma gång. Stadig och lite egensinnig. Lite-jag-gör-som-jag-vill-blomma - sånt gillar jag.
Plantbebis blir stor

Det är så härligt när ens plantbebisar som man gullat med, vattnat och skolat om blir vuxna och når sin fulla potential. Man känner sig stolt på något vis. Att man fick följa med på färden.
Hjärnan kokade över

Idag har det varit riktigt hett här i Örebro och redan före lunch började hjärnan koka på jobbet så efter att ha levererat månadsboksluten med analys och kommentarer gav jag upp och cyklade hem i värmen istället. Nu har jag tagit semester i morgon och skall bara njuta i trädgården - så härligt med ledig långhelg.
Kranslust

Det är mycket vattning nu när det är så varmt och en del sommarblommor har gett upp medan andra precis börjat blomma. I morgon bitti skall jag kliva upp tidigt innan det blir så varmt och göra en raid i trädgården. Makens fantastiska rosor ställer vi ut under natten och buketten har faktiskt hållt sig riktigt bra trots de heta dagarna.

Nu har jag äntligen fått nys om en patinerad arbetsbänk i metall - behöver något stort där jag kan bre ut mig nu när jag fått kranslust igen. En späcknål är förhoppningsvis på ingående och det skall bli så spännande att prova den. Har provat tidigare på kranskurs hos Tant Grön men det var en del år sedan. Under tiden går jag runt i trädgården och ser ut lämpliga växter att använda i kransen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Riktigt läcker är den, Sommarrudbeckian och speciellt den sorten!
    Värmen fortsätter och jag smälter snart bort...puh vilken värme!
    Fredagskram till dig,
    Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa