fredag 3 augusti 2012

Romantiskt i ruinen !


Fyndad trådkorg med slitna krukor !

I ruinen föredrar jag en riktigt romantisk stil ... som förstärker känslan i det gamla slitna trädgårdsbordet och soffan. Under semestern i Dalarna hittade jag trådkorgen med de gammaldags krukorna på Kompaniet i Orsa. Ett riktigt fyndställe med en härlig blandning av gammalt och nytt !
Lugnt, harmoniskt och skirt !

Och väl hemma igen bjöd Tant Grön in till förtursrea till alla i sin kundklubb med 50 % på alla sommarblommor så då passade det ju jättebra att fylla upp de slitna krukorna i korgen. 3 vita hänglobelia och 3 gröna njurvinda fick husera ihop ... lugnt, harmoniskt och skirt !

I öppningen i ruinen följde jag upp temat med vit hänglobelia och egen uppdriven storblommig tagetes "Vanilia ".


På Kompaniet hittade jag också de höga flaskljusstakarna i gammalt glas som är så himla användbara lite överallt ... både upphängda och stående. Nu är ju augusti redan här med mörka kvällar som kräver ljuslyktor ute.


Inbjudande korgstol ... en chimär ?!

Den stora Mårbackan har fått flytta ut i ruinen under sommaren ... skyddad från blåsten står hon .. men den solfattiga sommaren har medfört att blommorna är mycket mindre i omfång än tidigare.

Värre var det för de mindre pelargonerna som tidigare stått på trädgårdsbordet ... de ramlade ofta omkull av den hårda blåsten och grenar gick av.

Visst ser det inbjudande ut med korgstolen .... tyvärr går den inte att sitta i längre ... väder och vind har tagit ut sin rätt och i går när jag försökte så höll jag på att fara bakåt in i ruinen då benen gav vika. Tur att man kan hitta nya för 100kr på Blocket !

Dom gånger man suttit i ruinen i sommar är lätträknade ... blåst och kyla har inte gjort den så inbjudande ! Så nu hoppas jag på en varm och lång sensommar som sträcker sig långt in i hösten !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa


13 kommentarer:

Lena/isis sa...

Så romantiskt. Kram

gunsan sa...

Så fint du fick till det.Ser så inbjudande ut.Mjuka fina färger.MVH

Vardagens guldkorn sa...

Å så fint och vad kul att hitta fina saker på rea =0)
Ja inte har det varit någon värme att tala om i sommar, det är mycket som har växt dåligt..... mina frilandstomater har äntligen börjat blomma....jag undrar om det hinner mogna några tomater innan frosten?
Hoppas du har det bra i alla fall =0)
Kram Linda

Anonym sa...

Ja på Kompaniet kan man verkligen göra fynd! Jag köpte gamla fotoramar från 1800-talet som jag verkligen är nöjd med! Fast det är trångt mellan borden där lätt att stöta i något/någon!!

Kram Evelyn

Sabelhagens Olivlund sa...

Underbart vackert och romantiskt. Gillar trådkorgen med krukorna jättemycket! Flaskljusstakarna är så snygga, jag har letat efter liknande. En fin korgstol står högt på önskelistan.
Ha det gott.
Kram Maria

mormorMärtas sa...

Åhh vad härligt det ser ut i din trädgård!
Ruinen är ju en sån bra idé, och alla gamla möbler och vita blommor♥

Hoppas att du får dagar du kan vara därute nu i augusti.

Kram Annika

Fröken Grön sa...

Det är bara sååå läckert att ni har byggt en ruin!
Trist att ni inte har kunnat sitta där så mycket i sommar, men vi får hålla tummarna för en varm och skön höst.
Ha en fin helg!
/Anna-Karin

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Så romantiskt och vacker du har det i din ruin. Tråkigt med blommorna denna sommar jag tycker jag inte gör något annat än klipper bort och binder upp blommor. Nu håller vi tummarna för en fin augusti.
Idag skall jag åka till Lidköping och gå på torghandel, brukar vara mycket fina växter som lockar till inköp.
Sedan skall jag handla lite mat för i morgon skall vi få lite bröllopsgäster jag och min gubbe firar rubinbröllop....
Ha en skön helg!
Kram Raina

Cajsas Faster sa...

Håller tummarna för en lång skön sensommar med många stunder i din fina ruin.

Marie

blompia sa...

Isa!
Din blogg är så rolig att följa! Du har verkligen en blick för det som är vackert. Dina bilder är läckra och inspirerande.
Kram Pia

Tant Otteskrufv sa...

Det ser så fint ut att man blir lite grön...Trist att stolen inte håller. Vår har också övergått till prydnadsobjekt märkte jag när jag försökte sitta på den och plocka krusbären :)

Snäckskalsdalen. sa...

Underbart vackert! Jag önskar jag hade förmågan att få till det så där fint, men det har jag inte. Det blir bara plottrigt, men jag tittar och försöker lära mig och din blogg är väldigt bra att titta på och lära av för den är så vacker och full av fina bilder och arrangemang!
Agneta kram

Birgitta sa...

Så härliga bilder som vanligt. Man blir så avis.
Ha det så bra..
Birgitta "Björklyan"