onsdag 16 maj 2012

Nya möjligheter och Blue Diamond blommar !


Ofrivillig bloggpaus !

Här har vi haft en ofrivillig bloggpaus sedan i fredags .... varken telefon eller internet har fungerat !

Telefonen fungerar fortfarande inte ... det ger lite perspektiv på vårt moderna sätt att leva .... de första dagarna var det riktigt skönt att vara utan och bortkopplad från vad som händer på nätet. Sedan upptäcker man hur mycket man använder internet till att slå upp information, kolla mailen och bloggen, läsa andras bloggar och vilken tid det tar ... egentligen!


Lugn i kropp och själ !

Fokus har legat i trädgården naturligtvis de här dagarna ..... och det har infunnit sig ett lugn i kropp och själ av att inte kunna vara uppkopplad! Ett lugn som jag trodde jag hade ändå .... så det blev en bra erfarenhet att känna på skillnaden.

 Jag tror att man blir omedvetet stressad av att ha MÖJLIGHETEN att koppla upp sig och kolla av blogg och mail ... har man inte den möjligheten har man istället möjligheten att låta sinnet vila och vara här och nu !


Lustfylld möjlighet !

Det är ju så vansinnigt roligt det här bloggandet .. men ibland tror jag det är bra att ta en paus från allt och filosofera över hur just jag vill förhålla mig till alla möjligheter som finns så det fortsätter att vara en lustfylld möjlighet!

Och just nu händer det så mycket i trädgården .... njuter i fulla drag av tulpanen Blue Diamond .. som aldrig är blå men så härligt intensiv rosa/lila !!


Hjälp i trädgården !

I går hade jag en glad pensionär här i trädgården som klippte vår hemska Berberishäck som ingen klippt de senaste 20 åren ... maken har kapat den efter sidorna men upptill har den växt ohejdat och jag har liksom inte SETT den förrän nu (kanske för att den stora thujan som nu är nedtagen stått för !).

Kanonbra att hyra en pensionär med RUT-avdrag som gjorde jobbet på 2 timmar .... så nu kommer man åt att gå efter med sekatören och klippa bort allt torrt INNE i häcken så den har en chans att hämta sig !

Häcken är fortfarande så ful att den inte vill vara med på bild ... och egentligen drömmer jag om en mjuk, grönskande idegranshäck i stället .... helt utan insyn och kompakt och mäktig ... det vore något det !


Global Desire och Royal Acres har också börjat blomma och slår ut mer och mer för varje dag !

Hoppas, hoppas att helgen som nu står för dörren bjuder på vackert och varmt väder så man kan njuta och dona för fullt i trädgården ... det ser hoppfullt ut och det skulle vara skönt att få bort allt Berberisklipp (som sticks som satan) från gräsmattan  !

Tack snälla för alla fina kommentar !
Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa


14 kommentarer:

Lena sa...

Underbart med blommande tulpaner!
Mina har också satt igång. Nu hoppas jag på sol imorgon till Tysslingedagen!

Pilgrim sa...

Väldigt vackra bilder på väldigt vackra tulpaner! Visst önskar man att man kunde pajas så mitt i maj och bara insupa allt det vackra :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Christina sa...

Härliga tulpaner i ljuvliga färger!/Lila-Christina

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Den snyggingen får gärna flytta in hos mig, så vackra bilder!! Börja blogga är bland det bästa jag gjort:)). Men visst är det nyttigt att koppla bort allt ibland.
Ha en fin långhelg. Hoppas solen skiner.
Kram kram

Vårt röda hus sa...

Underbara tulpaner! Må gott under långhelgen bland berberisriset och vi hoppas på om inte sol så iallafall regnuppehåll!

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Ja sol sch värme...vart tog dom vägen??? ....inte ens yr.se verkar ha några solar förrän till nästa vecka! Bara att se det positiva i det hela, vårgrönskan...det vackra skira räcker lite längre,och så får du njuta av dina härliga tulpaner lite längre.

Hoppas på en trevlig helg! :-)
Kram Helli

Ninnis sa...

Vilka underbara bilder på ditt ögongodis tulpaner som är så vackra!!

Ha det bra...<3

Kram Nnni

Linda V sa...

Berberis blir jättefin när man klipper den tät. Dock växer den snabbt och man får ta den mer än en gång per säsong och det där klippet... det är alltid nån jäkel man missar!!

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!
Å här hittade man en riktig
"godisblogg" :)
Första besöket, men absolut inte det sista.
I startgroparna av att bygga upp min trädgård och behöver febrilt inspiration och någon som VET hur man gör!
Tror bestämt jag hittat rätt, så jag kan glutta in :)
Ha en fin helg!

Tjing Hilla

Luna EK sa...

Det var nog meningen att du skulle stanna upp lite och bara njuta. Jag håller med dig om kluvenheten av att ständigt vara uppkopplad. Det gäller att få en bra balans.

Sallys hus sa...

Hej Isa1


Ja visst är det så...att det är nyttigt att inte kunna koppla upp sig..
Jag känner att det tar mycket tid att kika in på andras bloggar...tid som jag för tillfället hellre lägger ute i trädgården...
I dag har vi fått rätt mycket gjort och det värker i armar och händer....;)
Men det hindrar en ju inte från att fortsätta i morgon.
Målar för fullt pallkragar till köksträdgården o så ska vi plantera 2 plommonträd o morgon...

Vilka underbara bilder du visar...här finns inga tulpaner...men de finns på önskelistan till nästa vår...

kram o ha en fortsatt mysig långhelg!
Katarina

Cajsas Faster sa...

Det tar massor med tid att kolla bloggar och fb och annat... man är mer beroende än man tror. Jag tror det skulle vara väldigt avstressande med paus ibland. (Fats det är svårt att låta bli att titta..)

Härliga tulpaner har du!

Hoppas du får fortsatt sköna dagar och blir av med allt som sticks;)

Marie

Birgitta sa...

Håller med dig om bloggande m.m. tar tid men det är roligt också. fina bilder på tulpaner. Det är min dröm att få åka till holland och titta på dom. Älskar dom. Ha en jätte bra helg..
Björklyan

Nette sa...

Kloka ord om uppkopplingspausen. Visst är det så att man blir stressad bara av att veta att man kangå ut. Men det är en kluven känsla för det är samtidigt så roligt att se hur andra har det och bli inspirerad. Gillar din blogg jättemycket och kikar in ett par gånger i veckan.
Ha en skön helg.