söndag 8 april 2018

Rostigt tema på trädgårdsbordetÄntligen

Idag har vi haft 13 grader varmt här och nu kan man äntligen sätta ut lite vårblommor utan att vara orolig att dom skall frysa. Härligt att mötas av på det gamla trädgårdsbordet som sjunger på sista versen och får vara med så länge det håller.

Ranunkelprimadonna

Det fick bli ett rostigt tema med lite hopplock där en vit ranunkel fick vara lite av en primadonna. Hon flankeras av klöver, vita penséer och en väldigt småväxt gulmelerad pensée.

Helt förälskad

Näpnare litet blomansikte får man ju leta efter. Älskar de här småväxta varianterna av penséer som oftast också står sig längre än den storblommiga varianten. Just den här färgsättningen tar upp den lite rostiga tonen i lådan också. Kan man bli annat än förälskad.

Älvor och fjärilar

Den rostiga trädgårdsprydnaden från Öland har snabbt blivit en favorit som jag tycker är både lekfull och vacker - den lilla älvan som böjer sig fram och pratar med en fjäril som landat på en svamp. Idag såg jag också vårens första fjäril som fladdrade förbi. Lycka i det lilla formatet. Hoppas på många sådana stunder i trädgården. Planterar gärna fjärilsväxter i trädgården och låter nässlorna stå kvar.

Hoppas du haft en riktigt härlig dag i trädgården idag  - ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

GladiGrönt sa...

Vad härligt att du fått lite vårväder! fin plåtlåda, den hade passat mig utmärkt. Ha en lyckad vecka!/Monica

Anja C. Hill sa...

Hejsan! Ja, rost passar så bra ihop med levande växter. De klär varandra bra. Den här årstiden är också den då man gärna "slösar" sekiner på en massa olika vårblommor. De blir rena restauranger åt humlor, fjärilar och bin. Med andra ord - bra investeringar:-)!

Ha det gott!
/Anja

Susie på Stjärnarve sa...

Är också enormt förtjust i dom småblommiga penséerna - även om jag gillar dom vanliga också förstås! Men nåt annat jag gillar i är ranunkler, men ALDRIG haft i trädgården. Hittar aldrig några att köpa, så idag när vi ska till visby måse jag gör ett försök.
Citronfjärilarna som leker i trädgården just nu är också något man är extra förtjust i!
KRAM/Susie

Maribel sa...

Hej Isa!
Det var en helt fantastisk dag i trädgården igår, varmt och skönt, och en hel del visset blev rensat. Blåsippan har knoppar, bina surrade runt krokusarna, och i morse såg jag en liten rödhake hoppa omkring. Dina arrangemang är så fina, de små penséerna är en favorit.
Ha det fint /Marika

Josefin sa...

Har också fastnat för de små penséerna, så söta. Tur att snö och kyla verkar ha försvunnit nu så det går att plantera och göra fint även ute.

D2 Bet sa...

Med andra ord - bra investeringar:-)!


Royal1688

Furulunden sa...

Så vakkert, så vakkert. For en tid fremover nå :) Hilsen fra Mette