fredag 6 april 2018

En "rinnande flod " i perennarabatten
Svår att balansera på cykeln

I perennarabatten har jag en gammal korg liggande som jag råkade ropa in på auktion för många, många år sedan. Jag kommer ihåg att jag råkade cykla förbi, stannade till och kunde inte hejda mig att ropa in korgen och att den sedan var svår att balansera på cykeln när jag skulle åka därifrån.

Jag fick hysa in den hos en närboende kompis och sedan komma tillbaka med bil för att hämta hem den. Hur som helst så hamnade den sedan i perennarabatten när vi gjorde iordning rabatten - kanske mest för att fylla upp när jag hade för dåligt med växter för att fylla hela rabatten från början. Sedan tyckte jag att den var ett roligt inslag.


Ny inspiration

Häromdagen såg jag det norska trädgårdsprogrammet "Min Trädgård" som besöker olika privata trädgårdar och följer varje trädgård från tidig vår till sen höst. I premiäravsnittet lägger dom en vacker lerkruka i rabatten och fyller den med blå lobelia som sedan får "rinna" ur krukan och ut i rabatten. Det var då jag kom att tänka på min korg.


Rinner fram i rabatten

Klart man vill ha en "flod" av blommande sommarblommor som rinner fram ur en korg i rabatten. Det har väl inte riktigt varit så de senaste åren - men nu ska det bli ändring på det till sommaren.


Ordentlig uppdatering med jord och gödsel

Redan till helgen hoppas jag få allt nedklippt i perennarabatten och att vi kommit iväg att handla hem kogödsel och barkmull för att jordförbättra och då skall korgen få en ordentlig uppdatering när det gäller jord och gödsel för att ge de bästa förutsättningarna för en "rinnande blomflod" i rabatten i sommar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Luna Ek sa...

Såg också det programmet . Det var jättebra. Stående och liggande kruka har jag också fast enl. Feng shui kan den också vara tom som en symbol för himmelsk gåva från ovan, dvs vatten lika med pengaflöde. Att det blå vattnet rinner ut betyder att det finns ett överflöd av vatten och energi. Hoppas vi slipper spara på våra droppar denna sommaren.
ha en bra helg Luna

Solstrimmor sa...

Jag såg också det programmet, trevligt och just lerkrukan med lobelian var ett roligt inslag. Men Isa, din korg med petuniaflödet är ju helt outstanding! Undrar om man kan ha en minivariant på sin balkong?

Önskar dig sol och värme och vår!
Kramar från Eva-Mari

Susie på Stjärnarve sa...

Mycket vacker perennrabatt! Nu blev jag sugen på att göra en liknande, men jag ska försöka hålla mig. Får nog börja med att ta hand om dom jag har, dom är faktiskt alldeles för många.
KRAM/Susie

Anja C. Hill sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anja C. Hill sa...

Hejsan Isa!

Så vackra bilder....man blir ju så sugen på sommaren. Kanske gör jag också en rinnande flod...vem vet. få se var den skulle passa .-)!
Tänk, så vi har längtat till denna tid!

Ha en fin helg och må gott!
/Anja

Anita sa...

Isa! Helt ljuvligt! Blomsterfloder som böljar fram är så vackert. Jag var på Keukenhof för ett par år sedan och då rann en alldeles bedårande blå flod fram genom landskapet, tror det var pärlhyacinter bara men det kan också ha varit något mer. Floden började i en lätt sluttning och fortsatte sedan nedåt. Har inte glömt det och velat göra något liknande. När jag nu ser din korg så tänker jag på den floden. Det behövs ju inte så mycket för att skapa ett litet blomstande vattenflöde. Jag som har en liten trädgård är rätt begränsad men en korg där blommorna rinner ut är ju något även jag kan ha. Stort tack för inspirationen!

En fortsatt skön helg till dig!
/Anita

Malin sa...

Ja inte blir längtan till sommaren mindre av dina bilder....;)...
Snygg blomsterflod med din korg. Har sett ett liknande gjord med en stor kruka, men har inte ännu fått fixat till någon egen variant. Synd med trädgårdsprogrammet som man inte kunde se utanför Sverige när man klickade på länken. Såg intressant ut!
Ha det fint!

Veronica sa...

Det där programmet ska jag leta rätt på och se i morgon kväll.
Verkar verkligen vara ett inspirerande program.
Jag gillar ju lite tokiga prylar i trädgården och en liggande korg med "rinnande" blommor är ju klockrent!
Dina perennrabatter är så otroligt vackra och vilka färger!!

Ha en fin trädgårdsdag i morgon :)

//Veronica

Maribel sa...

Hej Isa!
Härliga inspirerande bilder. Följer också det Norska programmet, riktigt trevligt.
Ha en fin söndag /Marika

D2 Bet sa...

Hoppas vi slipper spara på våra droppar denna sommaren.


Royal1688