torsdag 5 april 2018

I år hade hon bråttom - klockrankan
Blev längre och längre för varje timma

Jag trodde aldrig att Klockrankan skulle komma så snabbt som hon gjort i år. Hon fick gosa sig lite med golvvärmen i badrummet och sedan gick det väldigt fort innan groddarna tittade upp. Man kunde nästan se hur hon sträckte på sig och blev längre och längre för varje timma. Man vill ju ha korta och knubbiga plantor så idag fick jag lov att skola om dom nyfikna långsträckta plantorna innan de hade blivit alldeles för långa rankor.


Håller värmen

Det var härligt att stå i växthuset på eftermiddagen och skola om de vetgiriga exemplaren. Det var lagomt varmt och tack vare muren så håller växthuset värmen bra när solen värmt upp och det inte är minusgrader på nätterna. På höstarna brukar pelargonerna få stå kvar till det är nästan 5 minusgrader ute och har klarat sig alldeles utmärkt.


Du kan klicka på bilden så får du upp den i större format


Växer flera meter

Klockrankan är fantastisk och växer flera meter på en säsong. Det är en sommarblomma jag absolut inte kan vara utan och den har fått sin fasta plats på flera ställen i trädgården och framför allt i köksträdgården. Varje höst har jag tagit fröer och även skickat överflödet till olika trädgårdsvänner  - hoppas att fröerna har tagit sig hos dig som fått en fröpåse. Har du inte hunnit fått ner dom i jorden än så hinner du eftersom dom växer så otroligt fort.

Snickarbänk som planteringsbänk 

Snickarbänken funkar fortfarande så himla bra som planteringsbänk i växthuset och rymmer allt möjligt. Ja, ni ser ju själva att det är pryttlar precis överallt. Bakom draperiet döljer sig sex stycken små hyllor också där man kan ha plastkrukor, blodmjöl, benmjöl, pelargonnäring osv osv.

När man vill duka upp en middag är det bara att plocka undan, skura av bänken och duka upp. Mitt växthus har så många funktioner och även om det är fokus på trivsel, umgänge och må-bra så funkar växthuset precis lika bra till att drälla med jord och uppdragning av plantor. Pardörrarna är såpass breda att man utan problem kan köra in en skottkärra med jordsäckar.
Återvänt med full kraft !

Underbart att få dra på sig trädgårdshandskarna igen - i vår kommer dom att bli flitigt använda. Det kanske var bra med en paus i fjol höst när luften helt gick ur mig när det gällde trädgårdslust. NU har den återvänt med full kraft !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Meta sa...

Visst är det härligt att det satt igång igen det där som vi längtat efter så hett i vinter den där våren som har låtit vänta på sig så länge. Men nu är det på gång. Ska visst bli riktigt varmt i helgen. njuter av bara tanken. Satte tagetes frö i början av veckan de har grott och växer på sig för var dag så även fröna längtar till uteluften. Så härligt. Det blir inte så mycket frön här i år platsen är noll liksom.
Ha det så gott
kam Meta

D2 Bet sa...

Det blir inte så mycket frön här i år platsen är noll liksom.


Royal1688