måndag 31 maj 2010

Jämnt, rakt och i rätt höjd !


Under helgen har vi öst grus för att fylla upp växthusgrunden och sedan paddat ihop det så det blivit stadigt och hårt. Efter det var det dags för finliret, att få det jämnt, rakt och i höjd med den nivå som var utmätt på pinnarna. Lättare sagt än gjort !

Jag gjorde så gott jag kunde med rätbräda och vattenpass medan Mannen öste grus runt om mig. När jag hunnit till hälften kom Muraren på besök. Släkting (med ungt murarförflutet) som också hjälpte oss med ruinen. Han befriade mig tacksamt från att krypa på alla fyra och kom i går med rör som han lade ut i rätt höjd, öste på grus och drog av överflödet. Så jobbar ett proffs !


I dag har en hel del sulformsblock kommit på plats, men ganska många var transportskadade så vi väntar en ny omgång i morgon bitti. Det fanns inga hörnblock med utan dom fick man tillverka själv, så det har varit en del pyssel på vägen.

Det dyker upp massor med frågor på vägen, hur många ventiler skall man ha till ett växthus på 21 m2? (det hade i och för sig snickaren ett glasklart svar på när jag frågade honom, 2 i bakvägg och en på varje gavel)

Så de vackra ventilerna i smide som vi tittat på, på byggnadsvårdsbutiken flög gladeligen sin kos eftersom dom kostade alldeles för mycket när vi kom upp i det antalet. Kanske kan vi sätta in en, som ett smycke på ett ställe som syns mest !

En annan frågeställning är muren som jag från börjat ritat in på 75 cm höjd för att tillsammans med fönstren bli måttet 2m. Lecablocken fanns endast i 20cm höjder så då hamnade vi på 60 cm för 80 cm blev alldeles för högt tyckte jag.

Men nu måste vi jaga lecablock som är 10 cm eller 15 cm för att komma upp ihöjd för att dörrarna ska få plats också på rätt höjd.

Någon som vet om det finns lecablock i olika storlekar ?
Eller måste man kapa till dom själv ?

Nu drömmer jag om ett FÄRDIGT växthus på nätterna och bilderna ploppar hur det ser ut när det är pyntat och klart ! Det är en ganska angenäm dröm !

Sov gott alla bloggare och läsare där ute, vi hörs snart !
Kram Isa


PS. Morsdagsbuketten börjar nu slå ut så nu kommer ytterligare en bildsvit DS.

3 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Vilka trivsamma drömmar du har:-) Så härligt med alla projekt ute på bloggarna:-)
Ha det gott!

Anonym sa...

Det är så roligt att få följa hur ni bygger! Jag drömmer också om ett växthus, men har inte kommit lika långt som du - i verkligheten. :)
Underbara tulpanbilder här vid sidan!

Hälsningar,
Lin

Spirande grönt - sa...

Skoj att få följa ditt växthusprojekt! Mitt växthusprojekt pågår endast i drömmarna. Men två pallar begagnat tegel har jag i alla fall samlat på mig till den dagen det är dags:)

Ha en fin kväll,

Rebecca