fredag 14 maj 2010

Lerinpackad trädgård !


Ju längre dagen led ju mer förvandlades trädgården till en bubblande leråker ! Den grönskande, gröna och fina gräsmattan som fanns så sent som i morse var nu ett minne blott !

Ack, ack tur att man inte vet innan man drar igång något projekt vad som kan dyka upp på vägen, då skulle man förmodligen aldrig göra NÅGONTING !


Här får vi hjälp med att väga av höjden på grunden med laser. Kanon med grävfirma som har tillgång till allt material och hjälpmedel som man kan behöva. Vi behövde inget singel i botten eftersom marken tydligen var så fast ändå utan kan gå direkt på stenmjölet som sulformsblocken sedan skall stå på.


Här börjar grävningen bli klar ! 3,5 x 6 m = 21 m2 kommer växthuset att bli sedan tillkommer områden runt växthuset och framför allt framför där vi skall lägga marksten.

Grävfirman ordnade med en "lastväxlare" tror jag det hette som ungdomarna tömde all jord i. När den var full åkte grävfirman iväg och tömde den, det gick åt 3 tömningar under dagen. Det hade aldrig gått utan den. När dagen var slut var vi av med all uppgräven jord !


Hur gick det då för våra vänner, skottkärrorna ? En slet ut sig totalt med punkterat däck som följd som sedan exploderade !


De andra blir nog aldrig som dom varit ! Det var nog bara ungdomarna som slitit hund i leran som fortfarande var pigga och glada !


När vi nu ändå hade en grävare i trädgården passade vi på att få hål grävda till Thujorna på framsidan som "bara" skulle jordslås under en vinter för att sedan bli kvar alldeles för länge och växa sig alldeles för stora för nära huset. Dessutom kunde grävaren "rucka" loss de stora Thujorna så vi slapp gräva upp dom !


Ohoj ett skepp kommer lastat med Thuja !! Det gick alldeles lysande att frakta den största Thujan på det här sättet !


Här har Thujan kommit på plats över staketet och ner i det uppgrävda hålet som dock blev lite väl djupt eftersom vi inte visste hur stora rötterna kunde vara.


Hela "skogen" på plats ! De sista 2 fick vi frakta på skottkärra och med gemensamma krafter få i jorden.


Nu när dagens projekt är avslutad där jag tror att det bara är ruinen och perennalandet som fortfarande är intakt ! Resten är uppgrävd, skövlad eller lervälling ! Det hade jag ingen aning om i morse !

Det är först nu jag börjar förstå att det är helt hus (nåja, det kanske är att ta i) vi skall bygga och med det allt vad det innebär på resans gång !

1 kommentar:

Vaktmästarn sa...

Oj vad det har hänt saker hos er! Vilket jätteprojekt, men så bra att det fanns så många hjälpare till hands. Jag håller med dig om att man nog inte skulle få så mycket gjort, om man från början kände till hur mycket det drar med sig...

Din blogg är i alla fall en av mina favoriter, och därför har jag nominerat den, och du har en award att hämta på http://anvantonytt.blogspot.com/2010/05/award.html om du vill.

Kram!
Outi