lördag 1 maj 2010

Livgivande mylla !Dagen igår bjöd på en ledig dag från jobbet där trädgården hade första tjing i kalendern ! Det blev en dag i ogräsrensandets tecken. Eller ännu hellre en meditationsdag där ogräset spelade en viktig roll för att rensa bort oviktiga tankar och lämna utrymme och space för reflektion i stället ! Både i huvudet och i landet !

Mannen fixade en livgivande sallad på stora gröna oliver, ugnsknaperrostad parmaskinka, lagom mogen avokado, fårfetaost, pesto, överbliven fylld färsk pasta, fräsch blandad grönsallad och surdegsbröd till lunch. Mumsfilibabba !

Det är det som kallas livskvalité !
En kravlös dag i trädgården och en serverad lunch att glida in till mellan ogräsrensadet.

Landet fick också lite livgivande mylla för att få en bra start på växtåret. Kompostjord uppblandad med välbrunnen kogödsel hann slängas på halva landet som toppdressing innan kraften tog slut. Det var en härlig känsla att öppna säckarna med gödsel som stått i förrådet sedan i höstas. När man tog ett spadtag kryllade det med mask ! Redo att göra nytta fick dom en ny boplats i landet !

Dagen idag är en annan dag ! Det blåser så det inte går att sticka ut näsan ! Kroppen halvstrejkar och vill bara vara. Dammråttorna virvlar runt fötterna (eller änglatofflorna som är ett mycket vackrare namn) och pockar på uppmärksamhet.

Lever man med begränsat med energi och ständig värk får man välja hela tiden vad man vill lägga sin energi på. Många gånger förlorar städningen till förmån för trädgården där man tankar så mycket näring och får utlopp för sitt skapande.

Så idag har jag gått in i depån och låter kroppen vara på laddning. I morgon är en annan dag ! Med sol såg jag på väderrapporteringen !!

Inga kommentarer: