tisdag 30 augusti 2022

Mässingsljusstakar, design från Särö och dubbla astrar

 

Gamla men oanvända

På Österlenresan hamnade vi en mulen blåsig dag på Ale Stenar tillsammans med alla andra turister som hade samma mål i sikte i den ihållande vinden och sedan traskade vi ner till hamnen i Kåseberga där jag gjorde ett fynd på Kåseberga Retro. Älskar mässing och hittade gamla mässingsljusstakar i en design jag inte sett tidigare från Nils Holgersson Garden AB/Calmare Nyckel AB. Innehavaren sa att dom var gamla och inte använda tidigare utan stått i sina kartonger under alla år. 



Fjolårets födelsedagspresent

Jag har 2 st liknande sedan tidigare som maken förärade mig vid förra årets födelsedag när vi besökte Skultuna Mässingsbruk i Västerås. Kanske är det början på en liten samling för jag är helt kär i materialet.



Med inspiration från Särö

Brickan är designad av Joy Zandén, mamma till skådespelarna Jessica och Philip Zandén. Efter många år i källaren kom till slut hennes vackra mönster till produktion och jag har förutom brickan hennes tallriksunderlägg samt sjalen som ligger på bordet i samma vackra mönster med inspiration från floran på Särö. 



Nu blommar alla sorter

Astrarna blommar nu för fullt och alla sorter har slagit ut - både dubbla och enkla, det är knappt jag hinner plocka av innan dom torkar. Önskar bara att jag hade gräset Jungfruhirs i Blomstergården som jag drog upp i fjol som komplement. 




Satt både en lavendelfärgad dubbel sort, Aster Lady Coral Lavender samt en ljusare variant som Aster Tower Chamios. Gillar båda.



Skrotar runt och känner in

Njuter av lediga dagar och landar efter långhelg i Orsa med massor av intryck och trevligt umgänge. Borta bra men hemma bäst känns väldigt sant. Älskar att bara skrota runt och göra det som känns bra för stunden. Kanske blir det en del ogräsrensning i morgon eller inte beroende på om kroppen vill vara med eller bara vila. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin vecka !
Kram/Isa

6 kommentarer:

  1. Vilka fina astrar Isa. Ska skriva upp namnen på de. Fina ljusstakar. Eftersom jag bor i Västerås och nära Skultuna finns det en del mässing här med. Men jag har också "hädat" och målat några svarta för de skulle passa bättre i stugan. Tyckte det var bättre att de användes än att de stod i sina lådor i ett skåp. Men de var förstås inte lika fina som de du hittat. Mysigt att tända lite ljus nu.
    Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika !
      Så roligt att du blir inspirerad av astrarna - de är så tacksamma.
      Har en son i Västerås så det händer att jag besöker staden, härligt att du har så nära till Skultuna, finns så mycket vackert och roligt där. Modigt att måla ljusstakarna, men som du skriver det är bättre att de används och att du fick dom precis som du ville ha dom.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Jättefina ljusstakar, har en samling av dem, och gillar dem. Vackra astrar, saknar något med färg i rabatterna, får nog så astrar nästa år. Visst är det härligt att ta dagen som den kommer och bara göra det man får lust till.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Visst är det är härligt material mässing - älskar det mer och mer. Så roligt att du har en samling - snart kanske jag också har det !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Vackra ljusstakar och ett fint mönster. Särö är ju 'bara' på andra sidan av stan. Älskar astrar och förr fanns det alltid bland sommarblommorna. Men numera sätter jag nästan bara sorter som jag kan ha i buketter trots allergi och astrar kan jag inte ha inne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina !
      Så tråkigt med din allergi och vilken tur att det finns andra sorter som funkar. Härligt nu att plocka in buketter att njuta av.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa