onsdag 10 augusti 2022

Klåfingriga revor i ruinen - Sommersnow invaderar

 

Njuter av den vildväxta Sommersnow

Det är riktigt lummigt och grönt nu i min från-växta-trädgård. Jag väljer att se den från det hållet istället för att få panik över allt som skall klippas och rensas. Vissa delar kan jag verkligen njuta av som ruinrabatten och den spretiga klematisen Sommersnow Paul Farges som slänger ut sina revor helt hämningslöst över både ruin, korgstolar och närliggande buskar. 



Långa klåfingriga revor

Allt som kommer i dess väg klär den in med sina vackra vita skira blommor och långa klåfingriga revor. Det kanske är tur att vi inte en enda gång har suttit i korgstolarna i ruinen eftersom det just nu är helt omöjligt att sitta där - klematisen har helt ostörd fått härja hela sommaren när jag ägnat mig åt annat. 



Får hitta en lösning

Nästa sommar får jag hitta en lösning för då vill jag kunna njuta i korgstolarna och hänga i ruinen. Efter att tallarna försvann i snösmockan i våras och hela den här delen ändrade utseende var det inte lika skönt att hänga här men till nästa sommar är nog ordningen återställd med ett grönt och lummigt buskage igen som hindrar från insyn från grannarna. 




Så förundrad över olikheterna

Underbara Sommarrudbeckian Sahara har nu börjat blomma och jag slutar aldrig att förundras över olikheterna mellan alla blommorna - plantorna ger både dubbla och enkla skönheter.




Höstlika toner - på ett bra sätt

Älskar de här höstlika färgtonerna och Sahara blommar ända till frosten tar henne. Så tacksam att dra upp från fröer och ett-måste i min trädgård. 



Väntar in frosseri

Hon är dessutom fantastisk att plocka och skapa buketter av. Det är då jag plockar gullris och kompletterar med samt en och annan zinnia från Blomstergården och vädden Magic Night. Nu väntar jag bara till att hon växt till sig lite mer så jag riktigt kan frossa i avplockade blomster. 



Fyndade sensommarblomster

Sen tror jag att den här nyinköpta godingen skulle bli ett väldigt trevligt komplement till Sahara - den är lite spretig och med ett helt annat växtsätt men går lite i samma färgskala. Fyndade den samt en massa tagetes (som bara kostade 2kr/st) när vi åkte hem från Antikmarknaden på Kalles Trädgård i Askersund som alltid har så fina plantor och nu till extrapriser så här i slutet av säsongen. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin vecka !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Min Summer snow har äntligen klättrat riktigt högt upp i krikonträdet. Hade den i en rabatt förut, men det gick inte bra, den försökte strypa all annan växtlighet. Sahara är så fina, sparade mina som jag hade i krukor förra året, de klarade vintern i en odlingslåda. För säkerhets skull sådde jag nya så nu finns det många. Men det kan inte bli för många av dem.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Så härligt att Sahara klarade vintern - det måste jag också testa. Underbart med många plantor av den vackra blomman !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa