torsdag 18 augusti 2022

Mustiga färger i buketten, hon gör verkligen skäl för namnet och ofrivillig toastol i trädgården

 

Lite mustiga färger

Nu blommar en annan mer höstlik färgskala i Blomstergården - så roligt att plocka ihop en liten bukett nästan varje dag. Känns som det är helt ok att vi går med jättekliv mot sensommaren och hösten. Den här tryckande kvävande värmen som dominerat den senaste tiden har nästan tagit kål på mig - det har knappt blivit något trädgårderande överhuvudtaget. 
Dubbel skönhet

Nu har den dubbla astern Tower Chamois börjat slå ut och hon såg lite beige ut från början men har nu fått en aning mer färg på kronbladen. Hon skall ju bli lite persikofärgad fast jag tycker mina lutar mer åt smutsrosa. Hur som är hon bedårande i buketter och mognar undan för undan så kanske får jag ihop en riktig maffig bukett till slut med enbart denna skönhet. 
Gör skäl för namnet

Jätteverbenan är verkligen JÄTTE nere i Blomstergården - kanske skulle jag ha kapat henne så hon hade blivit kraftigare från start istället. Det blev inte av när det var så många plantor som skulle tas om hand i våras - får ta med mig det till nästa år. Toppa, toppa, toppa. Får leta fröer

Till nästa år skall jag leta fröer till den lite lägre sorten som jag har hört skall finnas. Googlar och hittar en Verbena bonariensis Lollipop som bara skall bli 50 cm men som blir buskig. Får så båda sorterna om jag hittar fröer så har man henne i olika format. Enbart en rosett ?

I zinkbaljor klämde jag ner mängder med plantor av Borstnejlikor och Silverrisp som jag dragit upp i våras. Borstnejlikorna är ju tvååriga så dom blommar först nästa år - dom skall jag plantera ut i rostiga rosenrabatten så dom klarar vintern bättre, men silverrispen som skulle fylla ut så bra i buketter ser väldigt märklig ut. Det är bara en mystisk bladrosett som inte verkar bli något mer så jag undrar vad det är för fröer som var i påsen egentligen. Får spara plantorna till nästa år och se vad som dyker upp då. Fortsätter plocka

Jag fortsätter att plocka buketter av astern Silvery Blue även om jag börjar tycka att hon tar över lite väl mycket i Blomstergården. Så där är det när man drar upp plantor själv - en del får man jättemycket av och andra ingenting. Astrarna är extremt lättodlade och ett säkert kort vid frösådd.Toastol i trädgården

Igår var en extrem dag med olika hantverkare som försökte spränga ett stopp i avloppet någonstans som orsakade översvämning i badrummet och en toalett som inte fungerade. Till slut skruvades toastolen bort och hamnade ett tag i trädgården medan olika slangar sänktes ner i avloppet. Till min stora glädje lossnade till slut proppen som ingen förstod var den var från början och toastolen kunde skruvas tillbaka strax innan kl. 16 på eftermiddagen. Tänk att man kan bli överlycklig över en toastol som fungerar och ett badrumsgolv som efter otaliga upptorkningar äntligen är torrt. Sånt man bara tar givet skall fungera - totalkaos när det inte gör det. Så tacksam. 

Idag är det i alla fall ingen strålande sol även om dom lovat att det skall bli 28 grader i dag med. Njuter av att kunna vara ute och trädgårdera under morgonen/förmiddagen. Trädgården är så eftersatt och gräset behöver klippas igen. I morgon hoppas jag blir en bra gräsklippardag.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Vilka underbara astrar! Kanske man skulle prova och så till nästa år. Så underbart ju, att plocka in egna buketter, det är vardagslyx!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du skall göra för det är verkligen vardagslyx att kunna plocka in buketter och astrarna är så tacksamma att så. Finns så många olika sorter både dubbla och enkla.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa