onsdag 24 augusti 2022

Sensommarens första installation i mättade toner

 

Mitt väsen ville skapa

Idag sa kroppen ifrån och ville absolut inte klippa och röja i rabatterna som varit mitt fokus den senaste tiden. Lite i taget ni vet så kanske man kommer igenom till slut. Nej, idag ville hela mitt väsen något helt annat när jag plötsligt upptäckte att det var väldigt länge sedan jag gjort någon installation i trädgården så det fick bli dagens lustfyllda projekt. Sensommarens dova toner talade till mig och jag plockade ihop lite av vad som redan fanns i trädgården.



Rostiga ljuslyktor

Jag har sparat marschallerna från i vintras som fått stå ute och blivit så där härligt rostiga - dessutom upptäckte jag att hålet var precis lagomt stort för ett värmeljus. Jag fyllde mina med grus och tryckte sedan ner ett värmeljus som passade perfekt. Återanvändning när det är som bäst.




Zink och rost gillar varandra

Det var jätteroligt att rådda om på symaskinsbordet nere i Blomstergården och testa sig fram vad som skulle passa ihop. Zink och rost går bra ihop tycker jag och sedan lyfte jag in lite passande växter som jag redan hade. 

Kronan längst fram fyndade jag hos Karl-Fredrik på Eklaholm vid ett av sommarens besök. Rostiga stolen till vänster hittade jag på loppiset i Suckarnas Gång i Simrishamn - första besöket på flera år då både regn och pandemi lagt hinder i vägen tidigare. Så roligt att botanisera runt.



Mättade toner i sensommaren

Gul Stjärnöga har jag inte haft tidigare och nu är jag glad att jag fastnade för den tidigt i somras. Den har blommat oavbrutet och nu matchade den sensommarens mättade toner. 




Så användbara

Den rostiga lådan är så användbar och den köpte jag till julens installationer på brickbordet i köket. Kan användas året runt och blir bara vackrare med åren. Den buckliga kopparkannan är ett loppisfynd för en billig penning som mycket annat i min trädgård.




Snirkligt vackert hjärta

Älskar det där snirkliga på stolen som med lite fantasi formar ett vackert hjärta. Skönt också med de här lite lugnare tonerna när vi går mot hösten som känns så mycket mindre kravfylld än sommaren när så mycket skall hända. Nu tar jag dagen som den kommer och njuter av den stora belöningen med lediga dagar efter ett långt yrkesliv. De ligger som ett pärlband framför mig med någon enstaka jobbdag som tittar in som en välkommen kontrast. Livet är härligt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Så fint Isa! Härliga toner så här års. Bra idé med marschallhållarna det ska jag ta till mig.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa