söndag 22 maj 2022

Nyklippt gräsmatta, välvattnade småplantor och magiska Orsadagar

 


Lycka är en nyklippt gräsmatta

Nu njuter jag av en nyklippt gräsmatta - tänk att trädgården blir prydlig på en gång bara gräset blir klippt. Maken klippte och jag trimmade, så skönt när man kan hjälpas åt. Sänggaveln mot lavendellunden kom också på plats efter att den åkt kana efter snösmockan i april. 

Nu väl förankrad med böjda armeringsjärn så den är redo att ta emot rosen som skall välla mellan spjälorna vilket rosen inte förstått alla år, dessutom brukar den frysa ner totalt innan den kommer igen vilket den även gjort i år. Hur förtjusande Kordes Moonlight ser ut när hon blommar hittar du HÄR. Nu är hon överröst med hästgödsel så jag hoppas hon fattar galoppen att det är dags att komma upp och börja jobba. 



En hel skog av jätteverbena

De hundratals småplantor som jag skolat om löpande har jag börjat flytta ut i Blomstergården, fortfarande på sina brickor. I bakgrunden på träsoffan står en hel skog av Jätteverbena som grannen sa när hon fick syn på dom. Till helgen tänkte jag få ut det mesta av alla plantor - de flesta vintersådda eller kallsådda så de är ganska så härdade.




Först på plats

Solrosen Ms Mars är redo för utelivet och skall få den stora äran att bli den första solrosen att få flytta in i solrosängen dock i zinkbalja men i alla fall. Hon skall nog få flytta in redan i dag så får jag loss små plastkrukor för andra trångbodda små plantor väntar på att få flytta in. Varvar att skotta ut gödsel med att rensa överallt och skola om plantor. Tänk att de små liven överlevde makens mycket generösa vattning under min Orsaresa i veckan. Behöver nog inte vattna dom på en hel vecka. 



Magisk natur i Orsa

Det var magiska dagar i Orsa med strålande sol och t-shirtläge. Naturen runt Orsasjön är så läkande och man kommer verkligen ner i varv när man tar långpromenaden runt campingen. Möten med gamla vänner, mycket skratt och en pigg snart hundraårig fader gjorde besöket fantastiskt trevligt. Ett par dagars avkoppling som gav ny energi till trädgårderandet hemma i trädgården.



Kort vecka så är det helg igen

Nu väntar två dagars jobb sedan blir det helg igen för min del - underbart. Jag skall njuta av tidiga morgnar i trädgården när allt är tyst och stilla.  15%-lönearbete är precis lagom innan det blir trädgård på heltid i höst.  

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - ha en riktigt trevlig vecka !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Jeg har også klippet plenen i dag. Første gangen i år faktisk. Nå som blomstene begynner å komme så har en skikkelig sommerfølelse.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa