måndag 2 maj 2022

Tulpanerna blommar, tallarna är borta och rensandet fortsätter

 

I år lyckades det

Nu har tulpanerna jag drivit upp i zinkhinkar i växthuset fått flytta ut - just den här hinken blev bäst där jag tror att alla tulpaner kommit upp och är i knopp - vilken sort det är har jag dock ingen aning om och det känns inte så viktigt heller. Nu vet jag att det funkar att hinkarna står i växthuset under vintern. Så roligt att det blev bra - har aldrig lyckats tidigare att driva upp tulpaner i hinkar eller krukor, det har blivit allt från halvbra till totalkatastrof. 

I rabatten har nu scillorna redan blommat över och de röda tulpanerna tagit över - snart är även dom ett minne blott. Det går fort nu med växtligheten när april växlat över till sköna maj. 



Blommar i raketfart

Det stora trädet bakom växthuset har nu börjat blomma och det brukar gå i raketfart så man får passa på att njuta snabbt för i morgon kan hela härligheten ha snöat ner över Blomstergården och begravt den i vita drivor. 



Återbruk av klematsgrenar

Jag klippte av några kvistar som fick pryda kransen jag formade av grenar från den nedklippta klematisen i växthuset. Känns bra när man kan använda material från trädgården som ändå skall slängas.



Fortsätter trädgårderandet

Blommorna är helt ljuvliga men det blåser en hel del så vi får se hur länge dom får sitta kvar. Den här veckan jobbar jag bara en dag och det känns fantastiskt att få så mycket tid i trädgården. Jag fortsätter att klippa, kratta och rensa och nu är det inte så mycket kvar, sedan går jag in i flyttfasen. En hel del växter skall flyttas om och nya kompletteras. Ljuvligt när det är klart.




En risig trädgård

Katastrofen efter snösmockan med nedfallna tallar löste sig i fredags när hjältarna från trädbeskärningsföretaget dök upp och förbarmade sig över trädgården. Bilden är före när tallarna fortfarande ligger över ruinen och finns kvar och trädgården är full med ris. 




Var så imponerad över hur den fantastiska Tindra totalt orädd klättrade runt bland träden och sågade ner dom bit för bit. 




Sedan dök en lastbil upp med kran som så himla smidigt plockade med sig riset över staketet. 



Dök upp precis när jag behövde dom

Tänk att ett inlägg från Jill Rogersdotter AB så lämpligt dök upp på Facebook precis när jag behövde ett trädbeskärningsföretag. Så duktiga och proffsiga - djupt imponerad över hur effektivt de rensade trädgården på träden och röjde buskaget. 



Nu ska jag gå ut i trädgården igen och fortsätta klippandet - det är så roligt att se hur fint det blir när det gamla bruna rufset är borta och nytt grönt börjar visa sig där nere i jorden, som ett litet mirakel.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin vecka !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa