söndag 29 maj 2022

När mor själv får välja blir det doftande pioner

 

Väljer rufsiga underbara pioner

Om den här mamman själv får välja blommor till Mors dag blir det garanterat pioner. Trodde jag befann mig i himmelriket när jag klev in på Blomstermarken för där fanns det mängder med pioner i stora hinkar i alla möjliga färger och varierad rufsighet så jag blev alldeles kollrig. Vad skulle jag välja ? 
En av varje

Det blev en av varje sort vilket jag annars aldrig brukar köpa men nu ville jag verkligen ha variationsrikedomen i Morsdagsbuketten. Nu känner ju innehavarna igen mig efter alla besök på väg hem från jobbet och gav mig fria tyglar att själv välja och botanisera bland skönheterna. Dom är vana vid att jag brukar gå bananas i deras butik och stå där hänförd med glittriga ögon. 
Adderade hundkex och tandpetarsilja

Ett par Tandpetarsilja fick också fylla ut buketten - sådana som jag brukar ha mängder av under säsong hemma i trädgården fast på floristspråk hette dom något helt annat. På hemvägen åkte vi om makens arbetsplats och där växte ett gäng hundkex så vackert precis som på beställning så det var bara att hoppa ut och plocka några gracila exemplar med sig hem till buketten. Väl hemma adderade jag några kantnepeta och bergsklint för att få in en helt annan färg. Det blev en underbar Morsdagsbukett helt i min stil - lite vild, spretig och yvig. 
Svårslagen doft

Tänk att få stoppa ner nosen i en Sarah Bernhardtpion och dra i sig den underbara doften - det är svårslaget. Går i väntans tider och kollar pionerna i ruinrabatten varje dag. Dom växer bra och har massor med knoppar - hoppas bara dom hinner slå ut till trädgårdsvisningen helgen före midsommar då trädgården får Norgebesök. 
ALLT händer nu

Det är underbara tider nu med grönskan i naturen och allt som händer i trädgården man kan nästan se hur det växer - magiskt. Jag fortsätter i Blomstergården, med solrosängen och att plantera ut alla småplantor, en del orkar jag inte skola om utan dom åker ut direkt. Dom kanske får en lite tuff start men kommer nog att kvickna till och bli ännu starkare.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en riktigt härlig och trevlig Mors Dag !
Kram/Isa 

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Vilken härlig bukett. Morsdagen har jag tillbringat i trädgården, njutit i fulla drag. Annars har vi haft regn i flera dagar. Känner mig riktigt uppvaktad med både choklad och blommor. Dagen började bra med kaffe på sängen. Har fått ordning i växthuset och nu har jag en hel del sådder som jag skall plantera ut. Men hann med mycket idag.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa