tisdag 24 maj 2022

Projekt solrosäng är nu igång - före- och efterbilder


Räddade änglarna landade i trädgården

Igår hände det stora saker i fulhörnan i trädgården som skall bli solrosäng. Tjejerna från Mor & Dotter Trädgård och fastighet AB dök upp i trädgården vid lunchtid fullrustade med spadar och redskap. Så efterlängtade eftersom jag aldrig hade mäktat med fulhörnan själv. 

 


Totalt igenväxt

Det var länge sedan den här delen av trädgården fick någon kärlek överhuvudtaget så hörnan är totalt igenvuxen - inte ens de stora stenar som döljer sig därunder syns.
Dom jobbade imponerande snabbt

De här två fantastiska människorna högg i så det stod härliga till. Sällan har jag sett någon arbeta så hårt - ogräset försvann med en väldig fart och stenarna började komma fram.Bye, bye stickiga buskar

Sten efter sten blottläggs och skottkärra efter skottkärra fylls med taggiga buskar och ogräs. Flera Berberisbuskar hade oinbjudna slagit sig ner i fulhörnan och när man kom i närheten passade dom på att stickas - kommer inte att sakna dom. 

Nu kom också rönnen fram på ett helt annat sätt och får ta plats - dessutom blev det så ljust och fint på platsen när allt det andra försvann. Franska fönsterluckorna blir som ett fönster 

När allt var klart såg jag för min inre syn att de franska fönsterluckorna skulle passa perfekt in i solrosängen och fick lov att springa in och kånka ut en av dom för att testa hur det skulle kunna se ut. Tänker mig att solrosorna skall skymta mellan fönsterluckorna, runtom och skapa en härlig Provencefeeling när de blommar. 

Eftersom man skall kunna gå runt solrosängen är det även dags att ta itu med ogräset som växer i häcken och det som tidigare känts tungt känns nu bara lätt och roligt. Så kul att förvandla fula hörn till vackra hörn. För det finns ytterligare ett fulhörn bortom solrosängen. Där vi förvarar alla skottkärror (4 st), stenplattor mm. Tro om man kan göra en snygg installation av skottkärrorna ? 

 


Nöjd och tacksam

Är så otroligt nöjd och tacksam att den här idén helt plötsligt bara dök upp och att projektet är igång. Nu återstår att sätta en kant mot gräset där jag tror på en veckad rostig kant, fylla på med gödsel och jord (redan startat) och så mängder med solrosor. Får en ny chans

Katsuran som stått på undantag är nu framgrävd och jag hoppas hon sätter fart. Hon fick vara med och bidra till formen på solrosängen. Stort TACK för hjälpen

Tidigare hade hon det lite tufft i sin bortglömda vrå av trädgården. Nu skall det bli så roligt att fortsätta arbetet med solrosängen. Så glad att det finns så arbetsamma och snabba trädgårdsfirmor som Mor & Dotter Trädgård och fastighet AB att anlita när man själv inte orkar. Kommer absolut att ta hjälp igen om det skulle behövas.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Tänk så bra det blev och skönt att du fick hjälp
  med förvandlingen. Älskar stenarna och rönnen. Ser redan solrosängen framför mig!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva-Mari !
   Tack snälla du - så roligt att du tyckte om ängen ! Det blev verkligen över förväntan och det skall bli roligt att fortsätta göra klart den.
   Tänk vad sten som dolde sig under allt ogräs !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Hej Isa!
  Vilken förvandling det blev. Så bra att kunna få hjälp, med rensningen.
  Det kommer att bli riktigt fint /Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika !
   På bara några timmar så var dom klara - det var som trolleri, helt underbart! Nu får jag göra det roliga istället och spara på kroppen.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Så himla fint vilken skillnad ,fin hörna istället för fulhörna.Det blir underbart med solrosor, du har så bra smak Isa ha de gott! kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena !
   Tack snälla du - så roligt att du gillar projektet !
   Nu är de första solrosorna sådda, hoppas fåglarna inte rotar upp fröerna. Det skall bli regn i flera dagar så det vore skönt att få fröerna i jorden innan.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Så nydelig det ble i hagen din med litt hjelp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lilian !
   Tack snälla du !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa