onsdag 4 maj 2022

Leker och skapar mellan allt trädgårderande


Måste leka och skapa lite också

Det gick ju inte att bara äga sig åt att rensa, klippa och kratta i rabatterna - något skapande och roligt måste få bryta av ibland när kreativiteten rinner till. Mormors soffa fick en ny plats i år, det blev nästan naturligt när vi flyttade den när trädbeskärningen skulle ske. Den skulle liksom inte tillbaka till sin ursprungliga plats. Älskar sånt - när man plötsligt "ser" någonting annat, något nytt. Och plötsligt letar saker och pryttlar som ska passa in.



Går på skattjakt i den egna trädgården

Sedan jag la igen den här rabatten efter huset och fyllde den med sten istället har det varit lite olika installationer på platsen. Det är så himla roligt att gå på upptäcktsfärd i den egna trädgården efter prylar - nu fick det tomma fönstret som suttit på väggen på farstukvisten flytta på sig och den rostiga härvan med taggad taggtråd som skräpat lite överallt flytta in. 




Skall fyllas med något ?

Hängarna på väggen satts upp redan i fjol och fågelburarna letades fram ur gömmorna i Trädgårdsateljén. Eftersom jag alltid går efter principen "man tager vad man haver" så får jag fnura lite på vad burarna skall fyllas med - förmodligen blir det någon växt som passar in. Eller också något helt annat.



Det blir mycket med åren

Jag har ju släpat hem hur mycket som helst från loppisar under alla år så det finns lite att välja på när jag skrotar runt och letar pryttlar som passar ihop. Piedestalen ropade jag in på en auktion för många år sedan och den har sedan stått i långa perennarabatten under alla år - oftast med en stenkatt på toppen. 

Det rostiga hjulet hade jag en idé om att göra en hängande installation så det är förberett med borrade hål för upphängning och sedan kom jag av mig för jag hade ingen bra plats för en sån upphängning så nu fick den flytta in här i stället efter många bortglömda år i köksträdgården. Tuppen tillför lite galenskap där den har flugit in och landat i blomampeln. Kanske har den kommit bort från sin flock och behöver hämta andan en liten stund. 



Snygg form i ruinrabatten

Medans jag ändå höll på att rådda runt hämtade jag ut den höga terrakottakrukan från "En liten bit av Medelhavet". Har sett för min inre syn att den skulle göra sig i ruinrabatten som ett smycke utan något i. När rabatten blomstrar och grönskar kommer den att bli jättefin och sticka upp med sin smäckra form. Dessutom utgör den ett blickfång i siktlinjen när man rundar husgaveln.



Får bre ut sig i armeringsmattan

Slutligen letade jag upp armeringsmattan som stått gömd bakom växthuset och satt upp den på husväggen bakom klätterrosen Valdemar i rostiga rosenrabatten så den får något att klättra på i sommar. Ledde in de långa rosengrenarna i armeringsmattan så den hittar vart den ska. Kommer bli så maffigt när den blommar i sommar - även om blomningen är kort. Hoppas jag är hemma just då.

Njuter av det härliga vädret och soliga, tysta dagar i trädgården. Är underbart att fnatta runt i trädgården och göra djupdykningar lite överallt - till slut är allt nedklippt, rensat och klart. Tills dess njuter jag av resan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa